Zamieszczajcie tutaj wszystkie pytania na świeżo jakie pamiętacie nie muszą być z przykładowymi odp wystarczą pytania żeby jak coś na wrzesień mieć nawet ogólnikowe:P choć życzę każdemu zaliczenia:)
Pytania ode mnie pewnie jeszcze sobie przypomnę ale na razie tyle.. każdy nawet jak po dwa pytania wrzuci to już jest coś:).
HR jaki to jest zasób
Pytanie o Koncepcje Neumanna
mainframes jaka mają wydajność [%]
Jakie są połączenia nie występują miedzy komputerami ( coś z pierscieniami gwaizdowy sieciowy...)
Pytania o jakiegoś Chińczyka czy Japończyka?:P
...
Edytujcie swoje posty jak cos żeby nie zaśmiecać :)
_________________ Don't Worry Be Happy
Czy Te oczy mogą kłamać, chyba nie:)
Ostatnio zmieniony przez shawnzy 2010-10-07, 22:59, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy
Kto wymyślił teorię społeczeństwa informacyjnego, jaka jest najpopularniejsza przeglądarka świata, przykład programu użytkowego, język zapytań baz danych (SQL), język zapisu dokumentów (XML), nowoczesne bazy danych (relacyjne), masa definicji z pierwszej części książki, co to jest CRM, ERP, jakie jest rozwinięcie tej technologii (EERP)...
Ja pamiętam z Excelowych:
> Funkcie programu Excel PMT i FV to funkcje typu: [że finansowego chyba]
> Opcja Excela "Szukaj wyniku" pozwala na: [obliczenie funkcji jednej zmiennej chyba]
I jeszcze z sieci:
> Która ze topologii nie jest prawidłową topologią sieciową [czy coś takiego... że nie istnieje znaczy...]
I jeszcze:
> Która przeglądarka jest dziś najczęściej używaną [maj 2010 r.] [Opera / Firefox / IE / Chrome]
I coś o charakterystyce architektury von Neumanna było.
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
jaki jest najpopularniejszy język programowania chyba, w tym xml sql..
metadane jakie to sÄ…
kilka pierwszych pytań było o informacji z ks. z 1 rozdziału
i przypadek użycia, na czym polega
Były pytania o APICS, EDIFACT, CBA, EPC, ETL, EWD, e-society, NPV, IRR, dużo o bazach danych i mainframe (dlaczego są tak wydajne, jaki jest % średniego zużycia zasobów - tu akurat pamiętam, że poprawne jest 70-90%).
Sporo było pytań dotyczących struktury: (funkcyjne i informacyjne), o topologie ze względu na skalę i generację.... a na ostatnie było "D" (nie pamiętam o co chodziło, ktoś pamięta?)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum