agnieszkaosw, FLO ostatnim razem czepiał się, że nie macie list, więc zdecydujmy wspólnie jak będziemy je sobie przekazywać, bo póki co wywiązałem się w 100% ze swojego obowiązku, tz listy, które mi przekazał były wrzucane tego samego dnia ok godziny 20:00 na forum, aktualnie trzeba przerobić zadania z książki, więc w ramach wyjaśnienia nie dał mi on żadnych xerówek, które miałbym tu wrzucić
mogę ewentualnie zrobić nowy dział z zadaniami na ten tydzień i wrzucić zadania zeskanowane z książki, ponieważ dzisiaj mi je przekazał Pit3r, chcecie?
Wysany: 2009-11-11, 17:16
chcecie, chcecie... możesz też podać po prostu z jakiej książki i jakie zadania. Bo na tą chwilę to kompletnie nie wiem czy on coś w zeszły piątek dał do zrobienia czy nie
no i ja nie mówie,że ostatnio nie mieliśmy dostępu do listy... był , miałam zadania a ,że wg niektórych nie mieliśmy... to już nic na to nie mogę poradzić
farbowanyaniol,
co do tych 3macierzy to myślę, że trzeba sprawdzić czy wymnożenie dwóch z nich nie da nam trzeciej, czyli kombinacja liniowa. Na sinusy nie mam pomysłu.
Zad3c.
u,v,w - są niezależne
u-w, v+w, u +v - czy są niezależne?
A- alfa, B-beta, G-gamma, O -wektor zerowy
A(u-w) + B(v+w) + G(u+v) = O
Au - Aw + Bv + Bw + Gu + Gv = O
(A+G)u + (B+G)v + ( -A+B)w = O
ponieważ u,v,w są niezależne więc
A+G = O
B+G = O
-A+B = O
(odpowiednio A, B, G w macierzy)
1 0 1|0
0 1 1|0
-1 1 0|0 3w + 1w +>
1 0 1|0
0 1 1|0
0 1 1|0 3w - 2w ->
1 0 1|0
0 1 1|0
0 0 0|0 =>
A + G = 0 i B + G = 0, czyli
A = -G
B = -G
G należy do zbioru liczb rzeczywistych, czyli te wektory nie są niezależne
----
inaczej
u + v = (u - w) + (v + w), czyli wektor (u + v) jest kombinacją liniową dwóch pozostałych, czyli nie może być liniowo niezależny od nich
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum