Wiem, że u mnie na ćwieczeniach były te wzory , ale się ich pozbyłem ;p.
Oprócz tego mam pytanie do tabelki w wykładzie 7. Tabelka: "Tworzenie planu zagregowanego : etapy IV -V wariant wg taktyki pogoni za popytem".
Czemu w zapasach narastająco przyjmuje się -250 w okresie 6(a w okresie 5 było -300)?
Jak się liczy "K3=k.braku zapasu (niedoboru) 4 zł/szt"? Nie widzę tutaj żadnej logiki ;p.
Oprócz tego mam pytanie do tabelki w wykładzie 7. Tabelka: "Tworzenie planu zagregowanego : etapy IV -V wariant wg taktyki pogoni za popytem".
Czemu w zapasach narastająco przyjmuje się -250 w okresie 6(a w okresie 5 było -300)?
Jak się liczy "K3=k.braku zapasu (niedoboru) 4 zł/szt"? Nie widzę tutaj żadnej logiki ;p.
Na podstawie danych "startowych"masz maks. wielkość zaległych zamówień: 250szt
Czyli tyle możesz maks. przenieść na kolejny okres. K3=zapas narastająco * 4zł szt ( z tym że maksymalnie 250*4=1000, reszta idzie na koszt utraconej sprzedaży - 50*7=350)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum