perelka, na pewno z książki Dyczkowskiego obowiązują nas rozdziały 1,2 oraz 8. Pokusiłbym się jeszcze o stwierdzenie, że dział 6, bo informacje nt sieci pojawiły się podczas przedostatnich zajęć ;)
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
a) o programach typu uzytkowe etc + sprzet komputerowy - ok 10 pytan.
b) o jakis Japonczykach ;p co ktos tam stworzyl,napisał etc;p pierwsze slysze o tych ziomkach z 5 pytan.
c) hm to co prowadzila p.Sobińska - nie wiem czy Wy mieliscie z nia.. na temat procesów biznesowych to chyba było ;P - ok 6-7 pytan.
d) o hm (jak to sie nazywało ;P ) - takie w excelu sie symulacje robilo ;) - sasiedzi oddziaływali na sasiadow etc;p ;d z taka stara babka ;D - jak sobie przypomne jakies szczegoly to tez dam Wam znac - z tego bylo 10 pytan ;)
A reszte to tak ogolnie - sprawdzalo wasza wiedze;)
edit: wygrzebalem gdzies ze starego maila mojego grupowego materiały dotyczace tego shitu :
i jeszcze to co nam Mirek wysyłał ;)
gdzies znalazlem ;) choc nie przegladalem tego i nie powiem jakie zadania byly z tego;p choc jesli Was to interesuje to w wolnym czasie moge to sprawdzic i napisze.
Kod:
http://www.multiupload.com/XBA34LCDB3
agnieszkaosw
Do³±czy³a: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2010-06-11, 17:50
p2mgrup, jakbyś miał trochę wolnego czasu to sprawdź
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
Pisały: 102 osoby
Nie zdały: 32 osoby [31,37%]
Bardzo dobry: 4 sztuki
Wyniki mieliśmy z zakresu 28-70 / 100.
P.S.: Jakby nie obniżył progu i od 60-ciu było by zaliczenia zdało by 14 osób :O.
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
killaruna, pragnę zauważyć, że zdobycie w tym teście 70 punktów(=najlepsza osoba ze wszystkich piszących) zaznaczając odpowiedzi całkowicie losowo wymagałoby szczęścia o wiele większego niż trafienie szóstki w Dużym Lotku(z szybkich obliczeń to 10^18 raza bardziej jest prawdopodobne zdobycie szóstki w D.L. niż 70 pkt przez "małpę" na tym teście).
Podsumowując: trzeba było coś umieć, a się dało. Refleks, szybkie czytanie i kojarzenie faktów też się przydały, ale nie przesadzajmy.
nic, polecam zainteresować się Biblioteką UE. Ci co zdali na dniach będą oddawać książki to coś złapiesz. Do odpowiedzi na większość pytań wystarczyło skupienie się na pojęciach wyróżnionych pogrubioną czcionką. Powodzenia.
co do samego egzaminu - opracowania wrzucone na forum też są bardzo porządne, myślę za bazując tylko na nich można było zdobyć 50% potrzebnej wiedzy.
_________________ sin is a full-time job. why I don't get paid, though?
jay, dla Twojej informacji posiadam książkę i przeczytałam ją bardzo dokładnie i to nie dzień czy dwa przed egzaminem tylko uczyłam się systematycznie przez tydzień, więc to nie koniecznie jest wina niewiedzy.
_________________ Ważniejsze od tego co dajemy jest to, z czego potrafimy zrezygnować.
jay, trochę poczytania materiałów z forum, trochę współpracy i dużo szczęścia sprawiło 70 pktów. Kompletnie bez przygotowania, licząc na samo szczęście to byłoby moim zdaniem nierealne.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum