killaruna, za tydzień na tej kartkówce będą słówka z książki, ze strony i z tej kartko, która nam dała na przedostatnich zajęciach (wtedy, co byliśmy w sali komputerowej).
20.12 będzie kolokwium z całej lekcji.
Po świętach opowiadanie (o posiłkach włochów, czyli jak wyglądają śniadania, obiady, kolacje i inne takie typowego Włocha 88-89str w podr.)
Ja jestem niesamowicie wkurzona!
Z tą kartkóweczką to stwierdziła, że w inny sposób się nie nauczymy...
A na ostatnich zajęciach wysłuchaliśmy nagrania tych dialogów, które kiedyś nam zadała (str. 84-85)
Kilka osób czytało swoje przepisy. No i Leszek opowiadał o włoskim śniadaniu, niestety nie było chętnych i padło na niego ;p ale wyratował grupę xD
Czytaliśmy i tłumaczyliśmy do końca opisy posiłków (str. 88-89) oraz robiliśmy zadanie 1/89
Dawała nam też kserówkę. Zrobiliśmy jedną stronę. Były dwa przepisy i potem 3 pytania a,b,c do nich. Kazała nam przeczytać stronę drugą kserówki i przyporządkować osoby do miejsc.
Miałam wrzucić dla De Morgana, więc wrzucam (ale tylko te drugą str.) http://img6.imageshack.us/i/woski.jpg/
Rozważana była też kwestia włoskiego po nowym roku (03.01.11) chciała z nami te zajęcia odrobić jakoś w środę ale że nie mogliśmy ustalić wspólnego terminu tak aby wszystkim pasowało (i nam i pani) to zajęcia będą ale z kimś innym.
A w dupie mam, Agnieszka jakoś pod wieczór przypomniała mi o kartkówce, poczytałam niezobowiązującą beletrystykę, wzięłam kąpiel - i już mi się nie chce
Wysany: 2010-12-19, 19:59
co to znaczy,że na kole będzie pytanie o to co jedzą Włosi? Że niby mam jej opisać co jedza na śniadanie itd?
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum