Mam problem z rookitem czy innym badziewiem, wszystkie procesy które zazwyczaj były właczone teraz znikają albo są ukryte i nie działają, jeżeli chce włączyć jakiś proces instalacje czegokolwiek to mi sie wyłaczą dany proces, ogólnie widze tylko5 porcesów które tak na prawde podtrzymują działanie systemu, poza tym raz na kilka włączeń pojawia mi się blue screen albo serią sie pojawia. Ogólnie korzystam z lapka bo tam nawet do internetu niemogę wejść bo też mi się nie włączą, czy ktoś ma jakiś pomysł poza formatem jak to rozwiązać>
NIe mam punktu przywracania, windows 7, ad aware ktoremu licencja się skończyła, co do logów, mam tylko log z OLTPE, bo innych logów raczej nie będę miał bo nie uruchamia mi się malware.
Edit sprobuje z płyty zainstalować, jeszcze 2 płytki mi zostały, tylko się ściągnie
tryb awaryjny Ci dziala ?
zaraz Ci wrzuce plik explorer i powiem Ci jak go podmienic i sobie sprawdzisz bo tu moze lezec przyczyna ;) ze nie trybi Ci windows i automatycznie wyrzuca Ci inne procesy.
p2mgrup, przywracanie systemu nic nie pomoże, bo rootkity siedzą głębiej. Wczoraj z Kocurem siedzieliśmy nad tym i większość programów antyrootkitowych nie działa lub w ogóle się nie uruchamia. W trybie awaryjnym wszystko jest tak samo, jak w normalnym.
nawet tryb awaryjny nie wiem czemu nie chce się teraz właczyć naciskam F8 i nic... a jak zainstaluje z płyty tego kacperskiego to bede mógł przeskanować nim system czytajac z płyty?
jak go podmienic - > wchodzisz w c:/windows dajesz ppm na niego wlasciowosci->zabezpieczenia->zaawsansowane->wlasciciel->edytuj->wybierasz sobie konto admina->uprawnienia->zmien uprawnienia->wybierasz uzytkownika->edytuj-> i dajesz pelna kontrola -> zapisujesz - > teraz zmieniasz nazwe na byle jaka -> kopiujesz moj plik ktory Ci wrzucilem -> ctrl+alt+del -> procesy -> zamykasz proces explorer potem dajesz nowe zadanie i dajesz mu sciezke c:/windows/explorer.exe i sprawdz;d
a jak nie pomoże to z płyty odpal antywira i przeskanuj. A jak to nie bedzie w stanie Ci pomóc to format całego dysku a nie tylko C:/ :P
p2mgrup, pomysł masz kozacki nie ma co : D
rootkit instaluje się w jądrze i trudno cokolwiek na poradzić. Czytałem kiedyś artykuł w prasie i wiem, że istnieje sposób, aby się pozbyć lecz nie pamiętam już jaki
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
nie wykrywa mi tego badziewia, więc też nie weim, przedwczoraj instalowałem crack a dokaldneij sciąglem różne bo nie mogłem znaleźć odpowiedniego i trafiłem ostatecznie na jakieś badziewie, po tym pliku wszystko siadło war3unin. Spróbuje z tym kacperskim
_________________ Don't Worry Be Happy
Czy Te oczy mogą kłamać, chyba nie:)
Ostatnio zmieniony przez Kocur 2011-02-02, 12:48, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum