WRY powiedział, że będziemy powracać do poprzedniej listy '1' na następnych zajęciach oraz rozwiązywać zadania z '2'.
Zadanie 4 fabrycznie nie istnieje. Jakby to powiedział pan z Sydney - jest 'magic'.
Zad5 (przykładowe rozwiązanie, żeby potem nie było, że się komuś nie podoba ;> )
a)zwrotność
n|n => z : n * z = n, z czego wynika, że z = 1 => n|n
cnd
b) słabo antysymetryczna
m|n ^ n|m, co z definicji podzielności daje nam => n * k = m ^ m * l = n, ( np. k, l = 1, z czego otrzymujemy n=m ^ m =n
cnd
c) przechodnia
Jeśli nRm i mRl, czyli n|m i m|l to znaczy, że istnieją takie liczby całkowite dodatnie a,b, że m=an i l=bm, to zaś oznacza, l=(ab)n, czyli n|l, czyli nRl, a to oznacza, że relacja jest przechodnia.
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
zolty [Usuniêty]
Wys³any: 2009-10-14, 18:44
Zad. 1
a)
Reszta analogicznie :P
Zad. 2
a) Energia wytworzona przez wszystkie elektrownie w ciÄ…gu roku
b) Średnia energia jaką wytworzyła jedna elektrownia w ciągu roku
c) Åšrednia energia wytworzona w ciÄ…gu jednego miesiÄ…ca
Zad. 3
a) tu mi coś nie wychodzi, może ktoś kto z grupy 11 zapisał na ćwiczeniach rozwiązanie i je tu przedstawi albo kto inny dokończy
tu były bzdury, poprawione
b)
c)
Ostatnio zmieniony przez pit3r 2009-10-18, 20:56, w ca³o¶ci zmieniany 5 razy
głupie pytanie, choć podobno takich nie ma:
w 1 zadaniu z elastyczności znaczki prim oznaczają pochodną? bo ryba nic o pochodnej jeszcze nie mówił, no ale, wygląda na pochodną, więc liczyć pochodną, nie?
_________________ sin is a full-time job. why I don't get paid, though?
Ostatnio zmieniony przez the_caroline 2009-10-21, 18:21, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
czy jest ktoś na tyle dobry i łaskawy kto mógłby wrzucić tutaj rozwiązania wszystkich zadań ( nie proszę żebyście to przepisywali bo wiem że zajmuje to mnóstwo czasu , ale jakieś zdjęcia/ skany rozwiązań które macie na kartkach/ w zeszytach ) będę mega wdzięczny , tak jak i pewnie wiele osób dla których analiza na razie jest czarną magią
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum