Pragnę przypomnieć, że spośród wszystkich specjalności na I stopniu najmniejsze wymagania wśród studentów miały Usługi informatyczne - wspominany podczas spotkania przedmiot SAP nie był obowiązkowy, zaliczenie można było uzyskać na podstawie podpisu na pierwszej liście obecności - regularnie chodziło 5 osób. Podobnie rzecz miała się w przypadku innych przedmiotów. Usłyszałem, że część z Was nie jest zdecydowana, ponieważ mogą wymagać wiadomości z pierwszego stopnia - jak to bywa na UE, to oczywiście nieprawda. Przedmioty specjalnościowe polegały zwykle na wykonaniu referatu, bądź wysłaniu prezentacji.
Przykładem może być nasz legendarny kolega "M", który pojawił się na uczelni pod koniec grudnia (był bardzo leniwy i zapomniał o rozpoczęciu zajęć), jednak wszystko zaliczył.
Wszystkich zastanawiających się zatem zapraszam na UI, w razie ewentualnych pytań chętnie pomogę ja lub dziekanat:-)
Jeżeli ktoś zastanawia się nad zmianą specjalności na UI to niech nie obawia się, że będzie miał jakieś braki w wiedzy. Jedyne co Was ominęło to podstawy SAPa, ale pewnie i tak będzie jakaś powtórka, bo kto to pamięta teraz?
Przedmioty proste i myślę bardziej praktyczne niż teoretyczne. Co ważne prowadzący nie robią specjalnych problemów z zaliczeniami czy nieobecnościami, a to w przypadku zwłaszcza osób pracujących na pewno plus. Wcale nie trzeba być informatykiem, żeby sobie na tej specjalności poradzić.
Co więcej, UI(II) polecam osobom, które nie chcą być zmuszane różnymi sposobami do przyswajania nadmiarowej, nieprzydatnej w praktyce wiedzy. Tutaj panuje zasada - chcesz się czegoś nauczyć? Bardzo proszę, pomożemy. Chcesz po prostu wymarzone 3.0? Nie ma problemu. To nie szkoła podstawowa - tutaj nikt nikogo nie musi do niczego zmuszać. Jak dla mnie tak właśnie powinny wyglądać studia.
Osoby, które wybrały UI(I) myślę, że nie mają wątpliwości i będą kontynuować
Jeżeli podałem za mało argumentów lub argumenty kogoś nie przekonują - chętnie udzielę dodatkowych informacji!
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Gołąb, wolność słowa i prawo do promocji na czym skorzystać mogą osoby niezdecydowane tudzież poszukujące informacji, do polityki akurat mi jest dalej niż bliżej, nie wiem jak Tobie
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Analiza Danych!
idźcie na Analizę Danych, jeśli na dzień dobry chcecie miec umowe o prace i srednia krajowa.
Praca analityka polega na opierdalaniu się i spuszczaniu na drzewo ludzi z innych działów.
Jeśli ktoś ma nadzieję, że jakakolwiek specjalizacja na tej uczelni wniesie jakąś większą zmianę w jego dotyczasowej edukacji (a co najważniejsze - czegoś nauczy) to jest w błędzie. Ja biorę e-biznes, raz że tym się zajmuję, a dwa że to prawdodobnie dośc łatwa specjalność i wszystkim to polecam, a katedra która się tym zajmuje szału nie robi, ale zła też nie jest.
Brutalna prawda jest taka, że żeby dostać dobrą pracę i większą płacę, trzeba posiadać jakieś umiejętności i doświadczenie nabyte we własnym zakresie, najlepiej jeszcze w trakcie studiów (praktyki, staże, własne projekty), bo do sylabusów/suplementów żaden poważny pracodawca zaglądać nie będzie i sprawdzać, czy dostaliście z tego i tego 4, czy może 5.
Ostatnio zmieniony przez killaruna 2012-12-14, 09:56, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum