Forum studentów informatyki UE WrocÅ‚aw Strona G³ówna

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
WF - najważniejsze informacje
Autor Wiadomo¶æ
the_caroline 
I am not.

Do³±czy³a: 06 Sie 2009
Otrzyma³ 9 piw(a)
  Wys³any: 2009-09-03, 23:28   WF - najważniejsze informacje

chwała moderatorwi!

27 stron o wuefie na forum UE: http://www.forumue.pl/top...a-ue-vt5336.htm

strona SWFiS UE: http://swf.ae.wroc.pl/

tak żeby szukać tam nie trzeba było ;)
Ostatnio zmieniony przez anniselle 2009-09-28, 09:05, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

the_caroline 
I am not.

Otrzyma³ 9 piw(a)
Wys³any: 2009-09-03, 23:41   

ooo, to jest cytat który wiele wyjaśnia jeśli chodzi o zapisy na wf:

Cytat:
na początku semestru otwierany jest taki system do zapisów, który na podstawie numeru indeksu i chyba daty urodzenia rozpoznaje Was i wyświetla Wam jaką macie średnią (przeliczone punkty rekrutacyjne w Waszym wypadku) i w zależności od średniej co 15 minut mogą kolejne osoby się zapisywać czyli jak ktoś ma przykładowo 4,61 to ma możliwość zapisu od 16.00, a następny próg czyli 4,51 od 16.15 (dane przykladowe ;) ) i tak potem leci - czyli Ci co mają najlepszą średnią zapisują się najwcześniej, w praktyce wygląda to tak, że Ci z niższą średnią mają już mały wybór i np. muszą sie zapisać na 7.30 w piątek na siłownię

the_caroline 
I am not.

Otrzyma³ 9 piw(a)
Wys³any: 2009-09-03, 23:57   

bez sensu to zrobili :P

następny ciekawy link: http://www.swf.ue.wroc.pl/komunikaty/14.html
zdziercy.

k.i.k.a. 

Do³±czy³a: 10 Sie 2009
Otrzyma³ 15 piw(a)
Sk±d: Koszalin / WrocÅ‚aw
Wys³any: 2009-09-09, 23:48   

Zapisy na zajęcia z wychowania fizycznego
w semestrze zimowym 2009/2010

Internetowy system zapisów na zajęcia z wychowania fizycznego zostanie uruchomiony 30 września br. (środa) o godz. 15:00. System ten będzie udostępniony dla studentów do 4 października br. (niedziela). W tym czasie każdy student będzie miał możliwość zalogowania, dokonania zapisów, zmian, rezygnacji z dowolnego miejsca i komputera samodzielnie wchodząc na stronę: wf.ue.wroc.pl
(przy logowaniu trzeba podać datę urodzenia - przypominamy, że znakiem rozdzielającym datę jest myślnik)

W momencie uruchomienia system będzie wpuszczał studentów na podstawie średniej ocen. Studenci pierwszego roku średnią mają wyliczoną na podstawie punktów z rekrutacji (wg wzoru: liczba punktów x 5.00/200). Tabele ze średnimi zostaną przedstawione w późniejszym terminie.

Od 25 września br. zostanie uruchomiony system weryfikacji danych na stronie wf.ue.wroc.pl/wf/MojaSrednia.asp
Wszelkie nieprawidłowości należy zgłosić osobiście w Sekretariacie SWFiS do 29 września br. (adres zalecany w przypadku problemów z wejściem na stronę główną AE).

Od dnia 5 do 16 października br. wszelkich zmian będzie można dokonać osobiście za okazaniem legitymacji studenckiej wyłącznie w Sekretariacie SWFiS codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 10.00 do 13.00.

Wy¶wietl szczegó³y
shawnzy 
shw

Do³±czy³: 07 Sie 2009
Otrzyma³ 153 piw(a)
Sk±d: Lewin KÅ‚odzki
Wys³any: 2009-09-10, 09:27   

Cytat:
Każdy student pierwszego roku (2009) musi wyrobić dokładnie 75 h w ciągu 4 semestrów (dwóch pierwszych lat studiów).
Co daje,np. 1 i 2 semestr w pełnym 30 h wymiarze godzin = 1 h i 30 minut tygodniowo (2 godziny wykładowe 45 minutowe) w ciągu tygodnia + 3 semestr 15 h w ciągu semestru = 1 h i 30 minut co dwa tygodnie (podział na tygodnie parzyste i nieparzyste).

co do przepisywania ocen to są podzielone zdania na forum ue, tu masz link wf forum ue na samym dole, strona 26, zaczyna sie rozmowa na temat przepisywania ocen. Mam nadzieje ze coś pomoże ;-)

shawnzy 
shw

Otrzyma³ 153 piw(a)
Wys³any: 2009-09-10, 14:35   

płaci się za dodatkowe godziny wf, a nie za normalne zajęcia ;]
Cytat:
SWFiS zaprasza wszystkich studentów naszej Uczelni na dodatkowe odpłatne zajęcia z wychowania fizycznego. Zajęcia odbywają się w ramach godzin i grup dydaktycznych jeżeli tylko będą wolne miejsca.

Zapisów można dokonać od 6 października br. w Sekretariacie Studium. Opłata będzie pobierana z góry, a jej wysokość będzie uzależniona od faktycznej ilości zajęć, które pozostały do końca semestru. Dyscypliny i ceny za zajęcia poniżej:

* Aerobik - 5zł.
* Basen - 8zł.
* Badminton (wymagane własne rakietki) - 6,50zł.
* Koszykówka - 6,50zł.
* Piłka nożna - 8zł.
* Piłka ręczna - 4zł.
* Rehabilitacja - 6zł.
* Siatkówka - 5zł.
* Siłownia - 5zł.
* Tenis stołowy (wymagane własne rakietki) - 4zł.
* Unihokej - 6,50zł.
* Wspinaczka skałkowa - 8zł.

Wy¶wietl szczegó³y
farbowanyaniol 

Otrzyma³ 233 piw(a)
Sk±d: WrocÅ‚aw
Wys³any: 2009-09-16, 23:22   

Nie wiem czy już było czy nie:

Zapisy na zajęcia z wychowania fizycznego
w semestrze zimowym 2009/2010

Internetowy system zapisów na zajęcia z wychowania fizycznego zostanie uruchomiony 30 września br. (środa) o godz. 15:00. System ten będzie udostępniony dla studentów do 4 października br. (niedziela). W tym czasie każdy student będzie miał możliwość zalogowania, dokonania zapisów, zmian, rezygnacji z dowolnego miejsca i komputera samodzielnie wchodząc na stronę: wf.ue.wroc.pl
(przy logowaniu trzeba podać datę urodzenia - przypominamy, że znakiem rozdzielającym datę jest myślnik)

W momencie uruchomienia system będzie wpuszczał studentów na podstawie średniej ocen. Studenci pierwszego roku średnią mają wyliczoną na podstawie punktów z rekrutacji (wg wzoru: liczba punktów x 5.00/200). Tabele ze średnimi zostaną przedstawione w późniejszym terminie.

Od 25 września br. zostanie uruchomiony system weryfikacji danych na stronie wf.ue.wroc.pl/wf/MojaSrednia.asp
Wszelkie nieprawidłowości należy zgłosić osobiście w Sekretariacie SWFiS do 29 września br. (adres zalecany w przypadku problemów z wejściem na stronę główną AE).

Od dnia 5 do 16 października br. wszelkich zmian będzie można dokonać osobiście za okazaniem legitymacji studenckiej wyłącznie w Sekretariacie SWFiS codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 10.00 do 13.00.

Wtedy dostępna będzie już strona: http://wf.ue.wroc.pl/wf/StronaGlowna.asp
A potem już krok po kroku...

Wy¶wietl szczegó³y
farbowanyaniol 

Otrzyma³ 233 piw(a)
Wys³any: 2009-09-25, 20:55   

Zmiany w zasadach zapisów na zajęcia z wychowania fizycznego
Zapisy na zajęcia z wychowania fizycznego rozpoczynaja się 30 września 2009 r. Zmianie ulega sposób zapisów. Kolejność zapisów będzie uzależniona od roku studiów a nie jak było dotychczas wysokości średniej. Godziny zapisów:

* godz. 15.00 - studenci trzeciego roku
* godz. 15.15 - studenci drugiego roku
* godz. 15.30 - studenci pierwszego roku
* od godziny 15.30 do dnia 4 października br. - studenci bez względu na rok studiów

Każdy student będzie miał możliwość dokonania zapisów, zmian i rezygnacji z dowolnego miejsca i komputera samodzielnie ze strony: wf.ue.wroc.pl Studenci będa logować się na podstawie nr pesel i nr indeksu. Wszelkie nieprawidłowości należy zgłosić osobiście w Sekretariacie SWFiS

Wy¶wietl szczegó³y
shawnzy 
shw

Otrzyma³ 153 piw(a)
Wys³any: 2010-09-16, 16:51   

Cytat:
Zapisy na zajęcia z wychowania fizycznego rozpoczną się 27 września 2010 r. o godz. 15.00.

Kolejność zapisów będzie uzależniona od roku studiów:

godz. 15.00 - rok III, IV i ewentualne osoby z roku V
godz. 17.00 - rok II
godz. 19.00 - rok I

Studenci będą logować się na podstawie nr pesel i nr indeksu ze strony: wf.ue.wroc.pl/wf/wf/StronaGlowna.asp
W terminie od 27 września do 3 października br. włącznie każdy student będzie miał możliwość indywidualnie dokonać zapisu, zmiany oraz ewentualnej rezygnacji z zajęć.

Od 4 października 2010 r. przez kolejne dwa tygodnie wszelkich zmian będzie można dokonać za okazaniem legitymacji studenckiej wyłącznie osobiście w Sekretariacie SWFiS codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach od 10.00 do 13.00.

W okresie od 13 do 26 wrzeÅ›nia br. bÄ™dzie można sprawdzić swoje dane w systemie zapisów. Osoby, których danych nie bÄ™dzie w systemie musza dokonać wprowadzenia swoich danych poprzez naciÅ›niÄ™cie linku „ZMIANA DANYCH”.

Plan zajęć z wychowania fizycznego będzie uruchomiony na stronie plan.ue.wroc.pl w zakładce SWFiS.

http://www.swf.ue.wroc.pl...isy_na_wff.html

Kociania 
Już nie starościna

Do³±czy³a: 09 Sie 2009
Otrzyma³ 19 piw(a)
Wys³any: 2010-09-17, 18:56   

Jak to jest w końcu z tym w-f co dwa tygodnie? Płaci się coś? I czy można chodzić na normalny w-f, a dogadać się z trenerem, że będzie się tylko na połowie zajęć (miałam taką sytuację na moim wf w poprzednim semestrze)?

p2mgrup 

Do³±czy³: 06 Mar 2010
Otrzyma³ 57 piw(a)
Sk±d: KÅ‚odzko
Wys³any: 2010-09-17, 18:58   

jesli zapisujesz sie na wf 15h - to zajecia sa co 2 tyg, jesli chcesz chodzic na wf 15h a zapisalas sie na 30h to musisz zaplacic im za 15h - ok 50zl i wtedy musisz zaliczyc chyba 7 albo 8 zajec w ciagu semestru, czy tam polowe.

agnieszkaosw 

Do³±czy³a: 16 Sie 2009
Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2010-09-17, 19:22   

też chce tak zrobić, tzn iść na 30h chociaż mam do wyrobienia 15...

pit3r 
mistrzu

Do³±czy³: 04 Sie 2009
Otrzyma³ 73 piw(a)
Sk±d: Mielec/WrocÅ‚aw
Wys³any: 2010-09-17, 19:34   

dołączam do Was ;) Nastawiam się na dopłatę,ale warto zainwestować w siebie, bo przecież sport to zdrowie :-D

Go¶æ, pamiÄ™taj jak piszesz

p2mgrup 

Do³±czy³: 06 Mar 2010
Otrzyma³ 57 piw(a)
Sk±d: KÅ‚odzko
Wys³any: 2010-09-17, 19:55   

na naszym kierunku chyba wszyscy tak robia albo w wiekszosci bo wtrafic na wf 15h jest niezwykle trudno ;)

A chlopacy na co idziecie? ;D

Kenzi 
Absinth Drinker

Do³±czy³: 06 Wrz 2009
Otrzyma³ 117 piw(a)
Sk±d: Oborniki ÅšlÄ…skie
Wys³any: 2010-09-17, 19:56   

Ja też, bo terminy zawsze są lepsze :). Ogólnie płaci się za 15h, a trzeba być na 7-miu zajęciach + wpisy (ostatnie zajęcia) wtedy.

Gdzieś znlazłem w Googlu w ogóle stary post Szałnziego, a tam ceny za godzinę:

Cytat:
* Aerobik - 5zł.
* Basen - 8zł.
* Badminton (wymagane własne rakietki) - 6,50zł.
* Koszykówka - 6,50zł.
* Piłka nożna - 8zł.
* Piłka ręczna - 4zł.
* Rehabilitacja - 6zł.
* Siatkówka - 5zł.
* Siłownia - 5zł.
* Tenis stołowy (wymagane własne rakietki) - 4zł.
* Unihokej - 6,50zł.
* Wspinaczka skałkowa - 8zł.

Znaczy 60-120 złotych za 15 godzin wyjdzie.

Edit: Jak wyzdrowieje mi kostka to noga do mgr Przyłuskiego, jak nie to kosz u mgr Chojaka, a jak nie będzie miejsc to siatkówka u mgr Ludtke. Genialni ludzie Ci ćwiczeniowcy :).
"Mój boże, to Piasek!"

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych