Jak widzę wszyscy mamy ćwiczenia z mgr Anną Bebel. Jeśli komuś się nie chciało iść, lub nie będzie chciało [bo po tym poście chyba tym bardziej zaistnieje taka myśl] to napiszę podstawy, które i pod koniec roku się przydadzą:
Prowadzący ćwiczenia: mgr Anna Bebel [anna.bebel@ue.wroc.pl]
Konsultacje: PiÄ…tek, 10:00 - 11:30, sala 309B
Dyżur: Czwartek, 11:30 - 12:30, sala 309B [coś jak konsultacje, ale "lepiej się zapowiedzieć, bo może jej nie być"]
Zalecana książka: "Makro-ekonomia" prof. M. Noga
Ogólnie: będziemy rozwiązywać zadania przy tablicy - w sumie tyle
Zaliczenie: kobieta ewidentnie nie chce nikogo męczyć, zaliczeniem będzie koło pod koniec semestru [prawdopodobnie na 30 punktów, 15 punktów na zaliczenie koła]. Do tego raczej 20 punktów trzeba mieć na zaliczenie przedmiotu, z czego za aktywność przy tablicy będą dodawane punkty, a jeśli komuś zabraknie do 20-tki, czy nawet 15-tki z koła to powiedziała, że indywidualnie się dogada, da jakieś zadanie przy tablicy, doda 5 punktów i luz.
Obecności: wychodzi na to, że obecność nie jest obowiązkowa, ale za brak nieobecności jest +5 punktów, za jedną +3 punkty, za dwie +1 punkt na koniec.
Podała szybko te informacje, po 5 minutach skończyła zajęcia, nie sprawdziła żadnej obecności. Powiedziała, że starostom grup roześle maile z pierwszą listą, którą trzeba umieć [spokojnie wystarczy parę stron z w/w książki]. I podała jeden wzór, którego "w książce może nie być":
Cytat:
PKB = C + J + G + X
gdzie:
C - wydatki konsumpcyjne
J - wydatki inwestycyjne
G - wydatki rzÄ…dowe
X - import - eksport [minus pośrodku]
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
Ostatnio zmieniony przez shawnzy 2010-10-23, 14:49, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum