Wys³any: 2009-09-07, 15:11 PodrÄ™czniki dla I roku
Mam pytanie do wszystkich, którzy są w tej kwestii zorientowani. Mianowicie jak wygląda sprawa z podręcznikami do przedmiotów na pierwszym semestrze? Czy może ktoś polecił wam jakieś książki godne uwagi czy też będziecie bazować na drukach z biblioteki? :)
Przecież nie ma się co spieszyć, z resztą nauka zacznie się dopiero przed sesją, a i wiadomo, że kluczem do sukcesu będzie osoba z pełnymi notatkami + ksero :). Zazwyczaj wykładowca mówi: "będę mówił o czymś, co dokładnie opisane jest w książkach A, B i C, a do tego można poszerzyć wiedzę o zagadnienia z książek D i E" i tyle. Podręczników jako takich - moim zdaniem - nie będzie.
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
generalnie myślę, że na pewno będzie można wykorzystać spośród tych książek lekturkę "Podstawy prawa dla ekonomistów" J. Jabłońska-Bonca. Nie jestem w stanie jej teraz zuploadować na jakiś serwer, bo dysponuje łączem modemowym przez 'chwilkę', więc w razie czego podrzucisz mi płytkę, a wrzuce na nią wszystko co posiadam ;-P
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
_________________ I'd rather be a stone:
standing still, enduring everything
I'd rather be water
so I could rinse away the pain
I'd rather be fire
so I could burn every memory of you
I'd rather be wind
'cause he's dancing with you
it's the wind that has taken you away from me
it's the wind that has taken you away from me
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum