Wysłałem do Pani Anny Nikodem maila z zapytaniem nt zadań na laboratoria i otrzymałem następującą odpowiedź:
Anna Nikodem napisa³/a:
Lista zadań jest na cały semestr. Dobrze, jak Państwo bedą znać materiał ćwiczeń. Jeśli chodzi o aktywność na laboratoriach to należy umieć materiał już przerobiony i mieć zadania, które były do samodzielnego opracowania. Na każdy laboratoriach nowy materiał będziemy sobie omawiać.
Pozdrawiam,
Anna Nikodem
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Go¶æ, pamiÄ™taj jak piszesz
agnieszkaosw
Do³±czy³a: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2010-02-21, 11:27
Anna Nikodem napisa³/a:
Lista zadań jest na cały semestr. Dobrze, jak Państwo bedą znać materiał ćwiczeń. Jeśli chodzi o aktywność na laboratoriach to należy umieć materiał już przerobiony i mieć zadania, które były do samodzielnego opracowania. Na każdy laboratoriach nowy materiał będziemy sobie omawiać.
Pozdrawiam,
Anna Nikodem
no czyli, z tego co rozumiem... to bez większego stresu idziemy na pierwsze laborki
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
Witam. Mam mały problem dotyczący zadania domowego na jutrzejsze laboratoria. Mianowicie dostaliśmy za zadanie przygotowanie analizy danych dotyczących arkusza, z którym pracowaliśmy w ciągu poprzednich zajęć. Nie za bardzo wiem jak to ma wyglądać i jak się za to zabrać. Pani wspominała, że można podejrzeć przykłady z jakiejś książki, ale nie pamiętam już jakiej. Proszę o wskazówki
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Go¶æ, pamiÄ™taj jak piszesz
agnieszkaosw
Do³±czy³a: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2010-03-07, 15:31
pit3r, żadna książka ... na stronie internetowej Głównego Urzędu Statystycznego są publikacje... i tam możesz sobie zobaczyć jak to może wyglądać ;)
szukaj pod nazwÄ… "raport"
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
No i buka O.o już myslałem, że uda mi się to zrobić bez problemu, ale nie mogę znaleźć żadnego konkretnego raportu, który posłużyłby mi za przykład...
Pytanie do ludzi ogarnietych ze statystykÄ… :P A mianowicie jakie jest kryterium ktore pozwala nam zastosowac srednia arytmetyczna mimo otwartych przedzialow zamiast mediany ? cos mi sie kojarzy ze to 10% ale nie pamietam co bylo mowione na lab :/
hmm chodzi o to ze jak ostatni przedział mamy otwarty to jesli jest on malo znaczacy to mozemy go umownie domknac by wyliczyc sr arytm. Chodz mi o zadanie z analizy 3 podpunkt B)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum