... Informacje dotyczące dystrybuanty znajdziecie Państwo w podręczniku : S.Ostasiewicz, Z.Rusnak. U.Siedlecka : Statystyka . Elementy teorii i zadania Wyd. 6 popr. Wrocław 2006
właaaśnie, pyt. odnośnie zad. 2: mamy co następuje:
zapytano 20 osób ... bla bla bla, a jak policzymy kto ile lat pracuje to wychodzi, że tych osób jest 30 (2+10+18).
ktoś mnie może oświecić o co chodzi i w jaki sposób w takim razie obliczyć ile osób pracuje od 6 do 8 lat?
_________________ sin is a full-time job. why I don't get paid, though?
jeśli dwie osoby pracują krócej niż dwa lata a 10 krócej niż 4 lata to z tego wynika ze 2 osoby pracują w przedziale 0-2 a 8 osob w przedziale 2-4, podobnie jesli 18 osób pracuje krocej niz 6 lat to odejmujemy tamte 2+8 i wychodzi że w przedziale 4-6 pracuje 8 osób,wszystkich jest 20 więc w przedziale 6-8 pracują 2 osoby :) wytłumaczenie :P
zolty [Usuniêty]
Wys³any: 2010-03-01, 20:51
a co z tą listą mamy zrobić? przynieść rozwiązania na kartkach czy po prostu umieć je rozwiązać przy tablicy?
To są moje wypociny z listy na ćwiczenia Nie mam pojęcia co jest dobrze, a co nie Może przynajmniej kogoś to naprowadzi na odpowiedni tok myślenia Jak znajdziecie jakiś błąd, to proszę napiszcie w temacie ;)
farbowanyaniol, wyniki takie same, tylko wykresy troszkÄ™ inne mam (w zad3 na osi X mam liczbÄ™ papierosów a nie studentów i wynik c) najwyżej 15 papierosów = 60%). Tzn na osi Y mam ω_i a przy skumulowanym ω_i sk. Ale jak to powiedziaÅ‚a mi ostatnio pewna osoba, nie powinienem wypowiadać siÄ™ w rzeczach, których nie miaÅ‚em .
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
Ostatnio zmieniony przez shawnzy 2010-03-01, 22:22, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
jedyne co mogę dopowiedzieć to, że nam babka dzisiaj na laborkach powiedziała, że rozkład empiryczny i dystrybuanta empiryczna powinny być łamanymi. w sensie nie wykres w postaci słupkowej tylko łamanej. ale to na laboratoriach było, więc nie wiem. co do wyników to mam identycznie, i tak jak shawnzy wspomniał w zad.3 na OX powinna być ilość wypalanych papierosów a na OY n_i.
_________________ sin is a full-time job. why I don't get paid, though?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum