Mam prośbę do osób, które miały IOS-a: mógłby ktoś podzielić się swoim podaniem lub napisać jak powinno ono wyglądać? I ile ma się czasu od początku semestru na złożenie go w dziekanacie?
Mam prośbę do osób, które miały IOS-a: mógłby ktoś podzielić się swoim podaniem lub napisać jak powinno ono wyglądać? I ile ma się czasu od początku semestru na złożenie go w dziekanacie?
Seconded.
_________________ Our fathers were models for God. If our fathers bailed, what does it tell you about God?
W załączniku dałem wzór IOS na pierwszy semestr jaki dostałem z dziekanatu, zapewne na drugi ma to wyglądać tak samo.
A co do terminu to podobno były to 3 tygodnie od rozpoczęcia semestru, w praktyce złożyłem jakoś w 5-6 tygodniu i też dostałem. Musiałem tylko jakoś przekonująco, pisemnie uzasadnić powód takiego opóźnienia.
Teraz trzeba jeszcze do podania dopisać (prócz wykazu przedmiotów i podpisów prowadzących) "ustalenia o obecności". Ja to rozumiem tak, że trzeba się dogadać z prowadzącymi, czy trzeba chodzić na zajęcia czy nie ;)
Ja mam pytanko, Lukaszprzy w temacie o IOSie napisał:
Cytat:
Osoby studiujące na innej uczelni, jeśli zaliczyły tam WF, mogą ubiegać się przez podanie do Prodziekana ds. Dydaktyki o przepisanie zaliczenia.
Jest prodziekan od tego??? A jak się nazywa, bo informacji znaleźć nie mogę? Jedynie natrafiłam na namiary na prorektora (Pan prof. zw. dr hab. inż. Stefan Wrzosek)...
No to do niego, tego Wrzoska, już dotarłam... Tylko pytam, czy jest jakiś prodziekan od tych spraw dydaktycznych, bo Lukaszprzy pisał o Prodziekanie, nie Prorektorze. Nie chcę potem podwójnie z podaniem latać, jak sie okaże, że nie do tego wbijam, co trzeba :P
killaruna, może przejęzyczyłem się, oczywiście - prorektor, możesz go spotkać w rektoracie, (ten budynek przy Z). Idziesz do jego sekretariatu i tam pani powie Ci wszystko
EDIT: ale z tego co widzę, jest też prodziekanem, więc nie popełniłem błędu :P
Ech... Bo jestem uprzedzona; pisałam podanie w pierwszej kolejności do kierownika studium wf i oczywiście ten [tutaj_pewna_grupa_słów_nie_do_przytoczenia] nie wyraził mi zgody na przepisanie zaliczenia, mimo że mam 3 semestry po 30h każdy na Uni Wrocławskim zrealizowane ze 100% frekwencją na bdb, studiuję równolegle i jeszcze pracuję w dodatku
Ktoś się orientuje, czy Prorektor dużo wniosków odrzuca...? Bo nie chcę znów sytuacji, że mi nie wyrazi zogdy, a już będzie po terminie zapisów... W zeszłym semestrze na wf się nie zapisałam, więc jeśli teraz nie zacznę lub nie dostanę zgody na przepisanie, to mam uwalone studia licencjackie przez jakiś głupi wuuułefffff a najgorsze jest to, że te wf są w takich, a nie innych godzinach, kiedy normalni ludzie mają ważniejsze zajęcia (np. seminarium magisterskie na drugiej uczelni )... Na UWr wf do wyboru, do koloru jest między 6.30 do 20.00, więc można sobie dopasować... A tu taki syf...
Tak - włączyła mi się narzekaczka :P
Wys³any: 2010-02-23, 00:04
Z tego co mi się obiło o uszy to ten kierownik swf przepisuje tylko jak sie ma w tym samym semestrze...
A ten prorektor czy kto to tam ma byc, jesli to ten sam co ma w kompetencji przepisywanie ocen z reszty przedmiotow, to zrob tak: pojdz do dziekanatu do Pani Dagusi :) Powiedz jej jak się sytuacja przedstawia, że nie masz kiedy te wfy zrobić, że masz zaliczone na innej uczelni i że ten od swf nie chce przepisać. Ona Ci powie dokładnie co zrobić - podanie napisać do tego pro, możliwe nawet że pójdzie tam z Tobą go przekonywać :)
W zeszłym semestrze u tegoż pro spędziłem z Mateuszem i Panią Dagmarą przemiłą godzinę, ponarzekał na co się dało, ale w końcu się zgodził. Więc bądź dobrej myśli ;)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum