ahoj :) założyłam ten temat ponieważ nie mam z Wrocławiem zbyt dużo wspólnego jak narazie ;) w sensie miałam okazje bywać i stąd decyzja o studiach właśnie tam, ale z pewnością nie mam wiedzy tak rozległej jak miejscowi ;) dlatego też chciałam mieć wątek w którym mogłabym pytać o różne rzeczy ;D pierwszą rzeczą jest np. pytanie o komunikacje miejską. jak ją oceniacie? czy są miejsca w których można utknąć w korku?
_________________ sin is a full-time job. why I don't get paid, though?
taaaa, szczególnie tramwajem na ul. komuny paryskiej po 13 i powstańców śląskich "byle dojechać do ronda", potem był spokój chyba że jesteś hardkorem . Zimą pare razy się tramwaje spóźniały popołudniu po 2h ale dało się przeżyć. Ale ogólnie wg mnie komunikacja jest bardzo dobra :)
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
taaaa, szczególnie tramwajem na ul. komuny paryskiej po 13 i powstańców śląskich "byle dojechać do ronda", potem był spokój chyba że jesteś hardkorem . Zimą pare razy się tramwaje spóźniały popołudniu po 2h ale dało się przeżyć. Ale ogólnie wg mnie komunikacja jest bardzo dobra :)
Ale na Powstańców masz wydzielone pasy i w sumie sprawnie odbywa się ruch, jeśli boicie się korków w tamtych obszarach polecam kamery przy Arkadach http://195.140.237.244/view/index.shtml , Komuny Paryskiej i okolic Pułaskiego z Kościuszki nie chcę komentować nawet ... Aktualnie wszystko elegancko działa, ale remont Grabiszyńskiej + przyszła rozbudowa Strzegomskiej i zamknięcie ronda Regana na Placu Grunwaldzkim przeraża mnie
ja pisałem o podróżowaniu tramwajem ;] na powstanców na przystanku Urząd pracy po południu mozna stać nawet 40 min ;] znam to z własnego doświadczenia :D
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
ja pisałem o podróżowaniu tramwajem ;] na powstanców na przystanku Urząd pracy po południu mozna stać nawet 40 min ;] znam to z własnego doświadczenia :D
Ty lepiej nie marudź teraz, bo to przy Sky Tower, a jak rozpoczną przebudowę Gwiaździstej, Wielkiej i okolic to pozostanie chyba nam z buta transport
wg mnie transport we Wrocławiu jest niezły, ale jak wiadomo zawsze może byc lepiej. Wczoraj np z Muchoboru na FAT zamiast 10, jechałem ponad 40minut z powodu wypadku na Grabiszyńskiej. Ale jazda bez takich 'niespodzianek' nie jest zła. Zwłaszcza tramwajami ;D
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
shawzy, to w sumie nie jest najgorzej pit3r, ale na Klecińskiej były korki ponad 3 km, a wypadek był na Grabiszyńskiej przy cmentarzu :D pół miasta sparaliżowane przez tramwaj
eh rzucacie tymi nazwami ulic i już czuję się zagubiona :P
a czy np. z racji rzeki jest cos takiego jak w złej Warszawie? w sensie dobra strona Wrocławia i zła strona Wrocławia? :P
hmm mi się wydaje że nie...Kiedyś straszny był Trójkąt (Traugutta, Kościuszki i Pułaskiego), ale juz sie uspokoiło, nawet o 4 rano można spokojnie tamtędy chodzic :)
the_caroline, na to pytanie wbrew pozorom trudno odpowiedzieć, bo we Wrocławiu jest cała masa parków... ja osobiście bywałem w wielu, ale z nazwy kojarze 2 - może 3. Musisz sama sprawdzić - są gusta i guściki ;D
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
patrząc sobie na mapę to z mojej Jantarowej chyba najbliżej do Parku Władysława Andersa mam :) ale ja to bym chciała taki duuuży ładny park, żeby na trwie można było siąść i żeby huśtawki były :D:D
polecam odwiedzić ogród botaniczny, ogród japoński przy Hali Stulecia. Sam osobiście często bywałem w Parku Stanisława Tołpy, gdzie pozbywałem się zeschnietego chleba, karmiąc kaczki w stawie, leżąc do góry brzuchem i gapiąc się w niebo :D <buja w oblokach>
Przy sprzyjającej pogodzie ciężko znaleźć tam wolną ławkę, więc nie pozostaje Ci nic innego jak wylegiwanie się na trawce xD
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum