jj09, Przykłady słownika biznesowego znajdują się wśród slajdów z wykładu (business glossary) oraz w pliku Academic Payroll. Generalnie idea jest prosta - wyjaśniasz znaczenie wszystkich pojęć, które odgrywają jakąśtam rolę w wybranym przez Ciebie przypadku użycia. Wszystko sortujesz sobie alfabetycznie, bo jak sama nazwa mówi, jest to słownik
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
a o co w ogóle chodzi? czego ma dotyczyć ten projekt, znaczy co to jest ta domena biznesowa?
Masz po prostu podac, co było przedmiotem Twojej pracy w 1 częsci projektu - w zeszłym semestrze. Np.
Firma "Stokrotka"//Dział Zasobów Ludzkich.
Mam pytanie z innej beczki - czy druga część projektu musi być kontynuacją części pierwszej? Czy mogę sobie wybrać jakiś inny "obszar" - np. ja miałam w cz.1 dział produkcji firmy IT - czy muszę się tej linii trzymać w cz.2?
Plik AcademicPayroll na elearningu zawiera 6 zadań tak jak nasz projekt i te zadania sa bardzo zbliżone do tego co my mamy zrobć, a niektóre są takie same. Są tam też rozwiązania do tych zadań, all in english tho. Przynajmniej widać jak wyglądają rozwiązania.
"2. Opracuj model przypadków użycia dla całego systemu" systemu czyli czego, naszego działu, który mieliśmy w pierwszej części projektu czy całej firmy ?? <rozpacz>
_________________ - You believe in miracles?
- Not today
agnieszkaosw
Do³±czy³a: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2010-05-25, 14:42
timebomb, systemy czyli np jak wybrałaś sobie "zamówienie przez internet produktu" to dla tego...
bo jak masz później "opracuj diagram dla przypadku użycia" to np wybierasz przypadek użycia z "zamówień przez internet" .. powiedzmy " wyświetl zamówienie" i to rozkładasz dalej na czynniki pierwsze
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum