Grupa M. Pawlikowskiego [nasza jedna jedyna] od następnego razu ma zajęcia 10 minut wcześniej (znaczy 13:35 - 15:05), bo okazało się, że Szef ma tam zbędną przerwę.
A do tego na następne zajęcia umieć opowiadać o swoim domu (na podstawie tekstu 2/38 z podręcznika), opowiadać o swoim pokoju i znać wszystkie słówka i zdania (1/40) i deklinację rzeczowników (góra strony 41). Dodatkowo ćwiczenia 1-7 ze stron 44-45 w ćwiczeniach.
Будьте готови!
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
On jest szefem SJO całym, więc z konsultacjami ciężko, ale praktycznie cały czas jest u siebie w biurze na parterze.
"Mój boże, to Piasek!"
Z racji tego, że na zeszłych zajęciach były w sumie 3 osoby (a do tego pana Pawlikowskiego w sumie też przez pół godziny nie było) to streszczam co było i co być ma:
> Zrobić zadania 5 i 6 (strony 54-55 w ćwiczeniach)
> Umieć wszystkie nazwy przedmiotów szkolnych (zadania 6 i 8 ze strony 49 w podręczniku)
> napisać 6-8 zdań o swoim planie zajęć [można zmyślać, napisać ile zajęć w jaki dzień, jaki dzień najbardziej lubisz, bo jest luźny itp.]
Pomocnicze słownictwo jest na stronie 49 w podręczniku plus:
лекция - wykÅ‚ad
практические занятия - ćwiczenia
лаборатория - laboratorium (po rusku jest liczba mnoga, wiÄ™c np. два лаборатории chyba :>)
"Mój boże, to Piasek!"
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum