Przenoszę tu shoutboxa, tak jak na innych uczelniach
Cytat:
[Wczoraj 10:33] Koordynator: ALE URWAŁ!
[Wczoraj 10:39] Kocur: Koordynator, to akurat było głupie... co do teorii spiskowych to nie ale oglnie dziwna sytuacja... a rosjanie nawet jednej karetki nie przysłali... pomimo tego że jest to w standardach że jak jest wypadek pożar itd to karetka i straż to jest podstawa... a po drugie rosjanie zawsze kręcili....
[Wczoraj 10:40] agnieszkaosw: oglądasz materiały z tvp info? stoi tam karetka ...
[Wczoraj 10:41] Kocur: tylko zobacz po jakm czasie... nei wiem czy ogladasz od początku...
[Wczoraj 10:44] agnieszkaosw: oni tych dziennikarzy tylko na obrzeża wpuścili, tam gdzie jest główna kabina długo ich jeszcze nie wpuszczą.
[Wczoraj 10:46] Kocur: pewnie tak ...
[Wczoraj 13:23] Lukaszprzy: Stała się wielka tragedia, zginął przede wszystkim jeden z najbardziej uczciwych i wierzących w Polskę polityków, módlmy się za Ofiary katastrofy oraz rodziny, którym zawalił się dzisiaj świat. Pokój Ich Duszom.
[Wczoraj 13:37] De Morgan: Lukaszprzy, Amen
[Wczoraj 15:06] farbowanyaniol: Niech odpoczywają w pokoju wiecznym Amen [*]
[Wczoraj 22:39] oskarX: to ciekawe, ze po smeirci człowiek nagle staje się wspaniały... nikt już nie pamieta że kaczynski był dosyć zagubionym, niepewnym politykiem, a do tego nacjonalistą i fanatykiem religijnym.
[Wczoraj 22:55] NANABOZO: Wiesz oskarX, kazda smierc o duzej wartosci medialnej jest szeroko zalowana jednak z takimi opiniami trzeba poczekac aby dac to odzalowac osobom ktore to dotknelo i nie prowokowac konfliktow z samego szacunku dla zmarlych
[Wczoraj 23:19] Kocur: oskarX, ..... bym powiedział że bardziej był patriotą niż nacjonalistą a jak nacjonajlistą to konserwatywnym w wąskim znaczeniu, a na dodatek nie fanatykiem ale był przywiązany do tradycji co się również wiąże choć nie zawsze ale przeważnie z przywiązaniem do wartości religijnych które w obecnych czasach każdy może mieć takie jakie chce i nie należy tego krytykować.
[Dzisiaj 12:13] Maciol: jest dzisiaj piłka?
[Dzisiaj 12:17] Maciol: wszystkiego najlepszego Jerzu!
[Dzisiaj 12:28] shawnzy: Wszystkiego Naj Jerzu! :))
[Dzisiaj 14:39] Jerzu: Sav1ola, poczytaj sobie komentarze pod wykopem. Może rozwieją kilka teorii spiskowych...
[Dzisiaj 15:03] Jerzu: Oho, znowu ludziom się włącza cudne poczucie humoru...
[Dzisiaj 16:02] De Morgan: Koordynator, ;/ nie wiem po co to umieściłeś, by ludzi oburzyć, czy "rozśmieszyć"?
[Dzisiaj 16:10] Koordynator: Ja tam lubię taki humor ;].
[Dzisiaj 16:27] dziekan: ja wierzę w mądrość Polaków, ale pewnie wiele osób będzie chciało przedstawić jakieś teorie spiskowe, nie ma sensu. Nie wolno zapominać o historii, ale trzeba budować nowe relacje.
[Dzisiaj 16:36] pit3r: Koordynator, wierzę, że nie miałeś złych intencji, ale mimo wszystko ten obrazek raczej nie na miejscu był...
[Dzisiaj 17:00] Koordynator: ...
[Dzisiaj 19:50] Lechu: miałem post w shoucie co Koordynator o takiej samej treści i został usunięty. Chyba moderator nie zrozumiał że to nie jest post typu "wstaw najbardziej pasujące słowo w kropoki", sorry ale troche sie wkurzyłem
[Dzisiaj 19:56] maxdiaz: ja sie na temat tego co sie stało nie bede wypowiadał, ale sb i forum to chyba miejsce do wolnego wyrazania swojego pogladu or sth, wiec raczej nie powinno sie wywalać treści w nim zawierajacych. Bo naruszenia regulaminu chyba tam nie było ;)
[Dzisiaj 20:02] Lukaszprzy: proponuję moderatorom większą łagodność i apeluję o nieusuwanie treści, nie chciałbym praktykowania polityki Chin ;)
[Dzisiaj 20:10] minister: A ja napisze coś od siebie. Dla mnie jest to wielka tragedia dla Polski, żeby w jednym momencie zginęło tyle ważnych osobistości. Wczoraj miałem taki dzień zadumy, ale dzisiaj jakoś szperam po sieci i jest tyle nieścisłości odnośnie tego wypadku(różne zeznania świadków chociażby, znikające niewygodne materiały z sieci, jeden jedyny film z pola tragedii itd). Coś mi podpowiada, że nie był to zwykły wypadek.
[Dzisiaj 20:11] minister: Wiadomo też że w sieci można znaleźć wiele śmieci, ale zainteresowała mnie historia pewnej dziewczyny z proroczymi snami: http://www.globalnaswiado...dowego-samolotu
[Dzisiaj 20:16] Jerzu: minister, nie powiesz mi, że wierzysz w przepowiednie intepretowane PO wydarzeniu, do tkroego podobno się odnoszą...
[Dzisiaj 20:23] minister: podchodze do tego z dystansem...ludzie śmiecą, trzeba mieć własny sposób patrzenia na niektóre rzeczy, ale własnych oczuć i przypuszczeń nie zabronicie pisać. Dla mnie coś się więcej w tym wszystkim święci, a wiadomo jak media powszechnie nam znane potrafią manipulować ludźmi.
[Dzisiaj 20:25] Lukaszprzy: Tak samo jak były kłamstwa na temat prezydenta od początku podawane w mediach ... http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
[Dzisiaj 20:35] maxdiaz: i teraz nagle prezydent okazał się super sweet osobą i media tak go oczerniły a On tylko robil z naszego drugie USA. Dobra to było trochę na wyrost ale po śmierci takich osob robimy z nich aniołków i nikt nie wspomina tez jego wad. Nie bede sie czepiał, ale osobiście go nie lubiłem ( nawet jak był w Solidarnosci) ale szanuje go jako człowieka i najwyzsza osobistość państwowa.
[Dzisiaj 20:40] farbowanyaniol: wiecie co? jest tygodniowa żałoba narodowa Może zamiast oczerniać zmarłych zastanówcie się nad sobą i z oszczerstwami zaczekajcie ten tydzień, a potem bluźnijcie ile dusza zapragnie...
[Dzisiaj 20:47] agnieszkaosw: farbowanyaniol słowo "bluźnić" to chyba za dużo. Zaraz z niego Boga zrobisz i ideał. Fakt faktem, jest żałoba, nie powinno się o zmarłych źle wypowiadać, więc może z innej strony... co sądzicie o tym,ze JUŻ dzisiaj Komorowski powołał nowy skład gabinetu prezydenta, a w wielu innych organizacjach już podobno zaczęli zmieniać osoby na ważnych stanowiskach... miałam nadzieje,że przynajmniej pół roku minie zanim Tusk sie za to weźmie..
[Dzisiaj 20:50] maxdiaz: ale ja go nie oczerniam tylko mowie jaka jest prawda, ze nagle kreowany jest na super przywódcę który był idealny i miłował wszystko. Szanuję to, ze jest żałoba i zmarło wiele ludzi w tym paru polityków których naprawde lubiłem. Aga, aparat państwa musi zaczac jak najszybciej płynnie działać bo w innym wypadku Polskę nastałyby czasy poliytyczne państw trzeciego świata.
[Dzisiaj 20:51] Jerzu: agnieszkaosw, no właśnie świetnie, że od razu! Opłakiwanie opłakiwaniem, ale stanowiska decyzyjne i doradcze muszą być obsadzone, by paśntwo sprawnie działało! Długie czekanie z wakatami to wg. mnie byłaby tragedia
[Dzisiaj 20:52] minister: Wczoraj wiele mówili jak wielkim priorytetem jest zachowanie ciągłości na wielu stanowiskach. Największy nacisk przy tam był na kogoś na stanowisku prezesa NBP.
[Dzisiaj 20:53] pit3r: moim zdaniem to dobrze, bo ciągłość wladzy musi zostać zachowana. Poza tym czekają nas przyspieszone wybory. A co do całej sytuacji to uważam, że po prostu należy mówić prawdę jaka, by ona nie była. W granicach rozsądku oczywiście. Nie przepadałem za osobą śp prezydenta Kaczyńskiego, ale też nigdy nie wypowiadałem się o nim w złym świetle. Należy po prostu uszanować to co zrobił dla kraju.
[Dzisiaj 20:54] agnieszkaosw: Jerzu tyle,że pierwsze zdanie mojego taty jak usłyszał kto był na pokładzie samolotu było takie " wszyscy ci, co PO chciało się ich pozbyć i byli im niewygodni" ... wiesz, na TVP już zaczynają powoli komentować, że mają nadzieje, iż Polacy zobaczą jak szybko PO się dobrało do władzy po tej tragedii ... i wyciągną wnioski w wyborach...
[Dzisiaj 20:55] Jerzu: Lukaszprzy, co do linku, który pokazałem, nie zgadzam się z biskupem. Nigdy nie lubiłe, nie ceniłem ani nie popierałem Prezydenta. Krytyka jest wpisana w politykę. A teraz nagle, bo zmarł tragicznie mam(y) się wstydzić krytyki i gloryfikować, bo nie żyje? Szacunek, powaga, doszukiwanie zalet - to wszystko rozumiem - o zmarłym źle się nie mówi - ale bić się w piersi, bo krytykowałem? Śmierć nie zrobiła z Niego anioła, wybaczcie...
[Dzisiaj 20:56] pit3r: heh... zaraz ktoś powie, że to spisek PO... a to już lekka przesada. Teraz wszyscy wytykają PO błędy - a ktoś przecież tą władzę wybrał
[Dzisiaj 20:56] maxdiaz: no taaaa PO teraz bedzie miało idealne pole deo działania bo PiS zniknal wczoraj podczas katastrofy, SLD nic duzego nie zwojuje... ;) Ja wiem czy niewygodni ? pewnie poza kamerami każdy był tam sobie dobrym kumplem.
[Dzisiaj 20:56] maxdiaz: Jerzu, popieram;)
[Dzisiaj 20:58] agnieszkaosw: maxdiaz Wassermana - chcieli wywalić z Komisji, Tego od NBP też.... prezesa PKOL'u ... - za wydane pieniądze strasznie po nim jechali po Olimpiadzie.. ja nie mówie,że spisek .. ale zobaczcie jak oni się teraz muszą czuć... Tusk, który nigdzy dobrego słowa nie powiedział o Kaczyńskim.. na ich miejscu ( i mysle ,że tak maja) miałabym straszne wyrzutu sumienia
[Dzisiaj 20:58] Jerzu: Co do raju dla PO, też się nie zgodzę. Po pierwsze - opozycja jest potrzebna, aby rząd zachował rozsądek. Poza tym teraz PiS jest na ustach wszystkich z powodu tragedii - mogą pokazać się z ludzkiej strony. Mogą wiele zyskać. A poza tym wszystkim - to są ludzie. Nie wierzę, żeby którykolwiek z nich życzył przeciwnikowi śmierci...
[Dzisiaj 20:59] NANABOZO: Pewnie zauwaza ze to zorganizowana, szybko reagujaca i skutecznie dzialajaca partia, duzy plus dla PO
[Dzisiaj 21:01] pit3r: agnieszkaosw, co z tego, że chcieli? A zrobili to? Ludzie obudźcie się. Ja przyznaje się, że jestem zwolennikiem PO, ale kilka lat temu po podwójnym zwycięstwie w wyborach PiSu miałem nadzieje, że przynajmniej nie będzie kłótni, a decyzje będą zapadać jednogłośnie. Niestety jak było każdy widział...
[Dzisiaj 21:01] maxdiaz: Jerzu, a ile znanych twarzy pozostało w PiS'ie ? ja wiem ze nagle moze sie pojawic grupka ktora tez zyska uznanie w TV. Wiec jest możliwed ale co jak co PO teraz ma niekontrolowaną siłe, przynajmniej teraz. A Aga, prezes PKOL to rzeczywiście przesadził z kasą i to grubo, wassermann szczerze mowiac ne wiem czemu go chcieli wywalic, dla mnie był w miare ok. Także to jak si eokazało porobi wielkie dymy w polityce.
[Dzisiaj 21:02] pit3r: Nie twierdzę, że rządy PO są idealne, bo nie są, ale może zwróćmy uwagę na dobro państwa, zamiast wyzywać poszczególnych ludzi od złodzei... podajcie jakieś konstruktywne uwagi co w takiej sytuacji zrobić, a nie tylko narzekacie
[Dzisiaj 21:03] agnieszkaosw: pit3r jak co z tego? Nie widzisz? Przez cały czas się kłócili o wszystko... nic im nie pasowało, ludzie to pamiętają ... ja tam jestem też za PO... ale niektórych rzeczy wymazać się nie da.
[Dzisiaj 21:03] pit3r: najlepiej jest siedzieć w fotelu i wytykać cudze błędy - chciałbym zobaczyć co za kilka lat każdy z Nas będzie robił dla dobra Polski
[Dzisiaj 21:04] Jerzu: Mnie ciekawi, kogo wystawi PiS do wyborów. Oby nie Kaczyńskiego. Cała kampanię będzie jechał na wizerunku biednego człowieka, któremu los zabrał jakże szlachetnego brata... Ludzie mogą wtedy z litości głosować. A to będzie niesmaczne :/ A jeśli nie Jarosław to kto? Ziobro?... Nikt?
[Dzisiaj 21:04] maxdiaz: no nie da to fakt, ale jak wiadomo Polska nigdy nie była krajem normalnym jeśli chodzi o politykę wiec nawet terasz po wyborach prezydenta i innych nadal bedzie taki samo "gówno" ale z nowym samolotem. I taka jest prawda.
[Dzisiaj 21:06] agnieszkaosw: Nie zdziwi mnie jak Kaczyński się usunie z życia politycznego.. a ZIOBRO :D jego lubiłam :D on wymiata :D ... i wbrew pozorom wziął by się za wszystkich :D
[Dzisiaj 21:06] pit3r: kłócili to się za rządów PiSu. Teraz to PiS jako, że tworzy opozycję neguje wszystko co chce wprowadzić PO... w takim bajzlu nie da się rządzić... Potrzeba porozumienia obu stron, a nie rządów na zasadzie: Każdy sobie rzepke skrobie
[Dzisiaj 21:06] maxdiaz: i nasze życie by wygadało jak zajecia z prawa magnificencjo ;)
[Dzisiaj 21:08] maxdiaz: PiS wystawi Ziobre, PO nie wiem kogo..komorowski? Tusk na pewno nie bo jemu premier służy. Nie zapominajmy ze SLD moze wystawic kogos porzadnego. Chcoiaz dla mnie najlepszym pomysłem byłby Marcinkiewicz bo obecnie jest niezależny.
[Dzisiaj 21:08] Jerzu: Już wolę kandydata Ziobrę niż kandydata Kaczyńskiego. Bardzo mi go żal, życie musiało mu się zawalić - ale właśnie dlatego nie chcę, by kandydował. Nie będzie w stanie choćby nieświadomie nie grać na uczuciach, a to żałosne...
[Dzisiaj 21:09] Jerzu: maxdiaz, ekhm, jesteś nie na bieżąco z informacjami - Komorowski wygrał prawybory i jest oficjalnym kandydatem na prezydenta. Oficjalnym.
[Dzisiaj 21:09] pit3r: no tutaj się z maxem zgadzam... na Marcinkiewicza byłbym sklonny oddać swój głos, bo to kompetentny człowiek
[Dzisiaj 21:10] agnieszkaosw: Marcinkiewicz? Jasssne. daj spokój... Marcinkiewicz i ta jego Isabel.. nie, zdecydowanie nie. Stracił w oczach Polaków..
[Dzisiaj 21:13] pit3r: nie mieszajmy życia prywatnego do polityki, bo najważniejszy jest w tym interes państwa. Jeśli dobrze miałby rządzić to dlaczego nie?
[Dzisiaj 21:14] Jerzu: pit3r, nie potrafi zarządzać swoim życiem, to wątpię by obywatele mu zaufali. Poza tym o czym my mówimy? PO ma oficjalnego kandydata. O ironio, właśnie jest prezydentem.
[Dzisiaj 21:15] bienio: nie lepiej założyć temat o polityce,niż rozmawiać o niej w shoutboxie?A co do Marcinkiewicza to zdecydowanie jestem na nie,ciekawe kogo też teraz wystawi Lewica,szczególnie że też straciła kandydata na prezydenta
[Dzisiaj 21:16] bienio: Jerzu - p.o. prezydenta (taka mała różnica)
[Dzisiaj 21:16] pit3r: Jerzu, jak był premierem to się generalnie wszystkim podobał w tej roli, a popełnić błąd to rzecz ludzka
[Dzisiaj 21:17] agnieszkaosw: pit3r ale wtedy miał żonę i dzieci od "x" lat, dopiero później mu odbiło ... w ogóle albo wtedy nie pokazał jaki jest albo teraz udaje ALBO jakiś kryzys wieku średniego ma
[Dzisiaj 21:18] Jerzu: pit3r, nie wierzę, by zdobył na tyle duże zaufanie po tak głębokim ośmieszeniu. Poza tym nie jest i nie będzie kandydatem PO. Może być niezależnym, ale... nie spodziewam się. Ciekawe, jak będzie wyglądała kampania. Delikatna?... No nie wiem...
[Dzisiaj 21:20] pit3r: Jerzu, co do kandydatury to się zgadza... a co do jego życia prywatnego - rozumiem, że przedstawiciel władz powinien posiadać autorytet, ale z drugiej strony komu on zrobił krzywdę? Chyba tylko sobie...
[Dzisiaj 21:21] Jerzu: pit3r, nie krzywdził (może prócz żony) - ale nie wzbudza zaufania. Raczej taki nieszkodliwy świrusek. Ale ... prezydent?...
[Dzisiaj 21:22] Maciol: to kogo Jerzu widzisz jako prezydenta? ;]
[Dzisiaj 21:23] maxdiaz: ale co ma Isabel do polityki i co ma ogolnie to ze sie rozwiódł do tego zeby był prezdyentem. Stracił w oczach bo sie rozwiódł najlepiej jakby politycy mieli klauzule ze sie nie mogą rozwieść ;D a wiecie kto by mi pasował najbardziej ? BUZEK ale nie moze :( gość w UE ma poważanie i jak widac świetnie sobie radzi na stanowisku tak samo ważnym jak prezydent !.
[Dzisiaj 21:23] agnieszkaosw: Ja jestem za Ziobro :D byłoby ciekawie... maxdiaz, no bo mnie zaraz coś strzeli... a jak "jechali" po żonie Kaczyńskiego? Że brzydka, że jak czarownica wygląda, to co? Jak mówili,ze prezydent sepleni nie potrafi mówić w obcych językach? Że mały jest i nie potrafi się zachować w niektórych sytuacjach?
[Dzisiaj 21:24] dziekan: załóżcie temat bo tez bym sie wlaczyl a tu kiepsko sie czyta, male litery itp
[Dzisiaj 21:24] Jerzu: Maciol, poczekam aż będzie oficjalna lista. Na razie Komorowski, acz trochę niechętnie, bo nie wydaje mi się zbyt asertywny. Jest taki trochę... spięty
[Dzisiaj 21:25] dziekan: Komorowski jest taki nijaki, nie ma charyzmy i każdy to musi przyznać
[Dzisiaj 21:27] minister: dziekan, zgadzam się, taki pionek jak dla mnie.
[Dzisiaj 21:27] pit3r: oj na każdego się coś znajdzie, bo nie ma świętych w polityce. Ja nie chcę być niemiły i nietaktowny, ale prawda jest taka, że śp Pan Prezydent kilukrotnie wykazał sie wręcz nieznajomością Konstytucji. Jak wspomniałem wyżej - każdy popełnia błędy, a rozliczany jest przede wszystkim ze swoich obietnic, których niedotrzymał. Nie da się zmienić w tak licznym państwie wszystkiego za pomocą kiwnięcia palcem. Efekt działań powinien byc długofalowy, a to że tej ciągłości nie ma... każdy widzi...
[Dzisiaj 21:27] maxdiaz: Ziobro... Aga nie chodzi o to ze On ma byc super, smieszny czy jakis tam tylko taki ktory ma kompetencje do tego zeby być prezydentem. Jako minister sprawiedliwości najwiecej namieszał chociaz pare jego decyzji jak dla mnie na + ale tak czy siak ... to użyję palikotowego słowa "idiota" ktory jakby mogl to by nam godziny policyjne zrobil i wymazał z mapy polski PO. !
dobra to ja jeszcze raz wracam do poprzednich wypowiedzi, a wiec moje zdanie jest takie: nikt nie ubostwia bylego juz prezydenta RP(sam za nim nie przepadalem) ale nalezy mu sie zwykly ludzki szacunek po smierci i oddanie mu tego co zrobil dla Polski. co do kwestii wyborów to mi pasował Radek Sikorski ale popełnił kilka gaf w kampanii prawyborczej i sam sie wyeliminował :(
dziekan, mi Sikorski pasował jako młody, wykształcony, znający świat, z werwą... dopóki nie zobaczyłem go na konwentach wyborczych... Z niego biło taką sztucznością, że musiałem przełączyć kanał, bo się silikon wylewał z ekranu...
Komorowski kandydat super nie jest jak dla mnie.
Ma gościu wykształcenie i wszystko co na prezydenta ale jak dla mnie nie ma "twarzy" do TV a to o to tez chodzi. Konserwatywny dla mnie strasznie ale co jak co to szacun dla ROSJAN za to co robią bo wcale nie musieli nic robić. Putin przejał władze nad dochodzeniem- wcale nie musiał. ogolnie mam nadzieje ze nowy prezydent bedzie miał dobre stosunki z Rosją, z USA zawsze bedzie ok, ale gł Rosja bo to lepszy jak dla mnie partner gospodarczy niz USA.
agnieszkaosw
Doczya: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma 90 piw(a)
Wysany: 2010-04-11, 21:59
maxdiaz i teraz idąc Twoim wcześniejszym tokiem rozumowania... pt" co ma do tego jakim będzie prezydentem jego życie osobiste" ... to co ma do tego jakim będzie prezydentem Komorowski, jego mało medialna twarz?
Sam sobie zaprzeczasz.
A Putin.. pfff! Rosjanie to strasznie dobrzy aktorzy. Wyświetlą Katyń, przekażą ciała...ale nie liczcie,że dowiecie się całej prawdy co zaszło na lotnisku.
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
agnieszkaosw, polska strona prowadzi wspólne dochodzenie z ruskimi wiec to od polskich władz zależy czy ujawnią prawdę. A to, ze rosjanie nie wpuszczali nikogo na miejsce katastrofy i zabierali materiały filmowe to normalne przy wypadku ze znajdującym się na pokładzie prezydentem kraju.
Twarz polityczna ma wielkie znaczenie w obecnych czasach i sobie nie zaprzeczam. Głównie to ludzie od PR kształtują polityka wiec mając Komorowskiego muszą go wylansować a czy im sie uda to kto wie? Ta "twarz" nie ma nic wspolnego z życiem osobistym. Przykład moze dziwny ale taki Wojewódzki, kreowany na bezczelnego idiotę a tak naprawde wykształcony, wykreowany przez media tak jak wszystko w obecnych czasach.
agnieszkaosw, generalnie mam momentami bardzo podobne odczucia, ale to chyba spowodowane jest tym, że postrzegamy Rosjan jako zło wcielone. Trudno zaufać po tym co zrobili, ale też uważam, że warto ;)
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
A Putin.. pfff! Rosjanie to strasznie dobrzy aktorzy. Wyświetlą Katyń, przekażą ciała...ale nie liczcie,że dowiecie się całej prawdy co zaszło na lotnisku.
Nie dowiemy się i jestem tego pewny, ale kto będzie wiedział co tak właściwie jest ta prawdą. Nie wiem, ale dla mnie to jest jakiś spisek, bo na zwykły wypadek tok wydarzeń przed i po wypadku jest dla mnie zbyt skomplikowany i wręcz niemożliwy.
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum