farbowanyaniol, tak jak napisał jj09, również uważam, że niezbędne są tutaj jakieś metody, które pozwoliłyby operować wartościami atrybutów.
Co do konstruktorów to chyba nie są one tutaj aż tak istotne(mam na myśli diagramy klas). Koniecznie należy jednak o nich wspomnieć, ponieważ bez nich nie można utworzyć żadnego obiektu, a co za tym idzie, posługiwać się nim... tak jak wspomniałem odgrywają one rolę dopiero w trakcie pisania programu (C#, Java itp.)
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
agnieszkaosw
Do³±czy³a: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2010-04-18, 15:11
a ja by była wdzięczna za wrzucenie tutaj jakiegoś "przykładowego" diagramu , który chce od nas Sydney.
Z tymi ^^ wcześniejszymi pytaniami jakoś można sobie poradzić ... ale tutaj się gubie zupełnie.
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
agnieszkaosw, przecież wrzuciłem diagram? oczywiście niepełny, trzeba dodać atrybuty i potem do każdego atrybutu 2 metody - odczytu i zapisu, i wszystko
jj09, a co z tą częścią zadania: "Narysuj kilka różnych wariantów diagramu i wyjaśnij zalety i wady." ? Nie narysuję przecież 3 takich samych diagramów, różniących się kolejnością metod .
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
agnieszkaosw
Do³±czy³a: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2010-04-18, 16:10
jj09, aaaah... to ten diagram ma mieć postać jednego prostokąta? i tam w nim wszystko wpisać?
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum