_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
Wartosc sprzedazy to z tego co mi sie wydaje trzeba policzyc agregatowy indeks wartosci , mi wyszlo 1,2 wiec wartosc sprzedazy wzrosla o 20%
(Iw-1)•100% informuje nas o ile procent zmieniÅ‚a siÄ™ łączna wartość sprzedaży w okresie badanym w porównaniu z okresem podstawowym. wg Wikipedii
Ostatnio zmieniony przez adieuu 2010-05-18, 19:54, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
adieuu, dokładnie tak należy to interpretować, bo wartość wg której obliczamy te indeksy to 100% lub jak kto woli 1. To co otrzymujemy w indeksie to ułamek z tej wartości. Więc np 0.85 to 85%, a 1.2 to 120% wartości wyjściowej
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
shawnzy, zad 1 mam identycznie, zad 2 nie mam pojecia jak to liczysz :P , zad 4 w b) mam wzrost o 3 % . Jak mozesz to napisz jak liczysz zad 5 albo 6 bo niewiem jak traktowac te wartosci sprzedazy, bo dynamika ilosci to odpowiednio q0 i qn.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum