Forum studentów informatyki UE WrocÅ‚aw Strona G³ówna

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Lukaszprzy
2011-02-15, 23:36
[TYPER] Dyskusja
Autor Wiadomo¶æ
shawnzy 
shw

Do³±czy³: 07 Sie 2009
Otrzyma³ 153 piw(a)
Sk±d: Lewin KÅ‚odzki
Wys³any: 2010-07-08, 10:14   

Bardzo ładny i ciekawy mecz był wczoraj ;-) oby ostatnie dwa były również tak dobre. Jednak niemiecka Ośmiorniczka ma nosa do typów niemieckich meczów :-D powinna grać w Typera :-) . Bardzo podoba mi się para finałowa (sorry Maxiu :-P ) i będę się cieszył nie ważne kto wygra MŚ ;-) , ale prawdę mówiąc, Niemcy bardzo ładnie grali w tym turnieju.

Postaw piwo autorowi tego posta

pit3r 
mistrzu

Do³±czy³: 04 Sie 2009
Otrzyma³ 73 piw(a)
Sk±d: Mielec/WrocÅ‚aw
Wys³any: 2010-07-08, 15:19   

Mecz co prawda przez większą część spotkania "do jednej bramki" i nikt mi nie powie, że Hiszpania słaba jest ;-) No chyba, że słaba, bo tylko na 1:0 się skończyło :-P Emocje przez 90 minut. Oby takie emocje towarzyszyły ostatnim meczom o medale ;-)

Go¶æ, pamiÄ™taj jak piszesz

shawnzy 
shw

Do³±czy³: 07 Sie 2009
Otrzyma³ 153 piw(a)
Sk±d: Lewin KÅ‚odzki
Wys³any: 2010-07-11, 09:11   

Bardzo ładny mecz Uru - Nie. Dużo emocji i ciekawych akcji. Znowu Hansowi nie wytłumaczyli, w jakich kolorach gra jego drużyna, bo większość piłek wykopywanych przez niego trafiała do Urugwaju :-D .

Maciou 
[Bartosz Maciołek]

Do³±czy³: 03 Pa¼ 2009
Otrzyma³ 62 piw(a)
Sk±d: W-W
Wys³any: 2010-07-12, 00:08   

Macioł mówi: Mecz był jak dla mnie na remis. Bramka dla Hiszpański wpadła z akcji, która rozpoczęła się z piątki (po rzucie wolnym, po którym powinien być oczywisty rzut rożny - piłka odbiła się od muru). Najsprawiedliwszym rozwiązaniem moim zdaniem byłby rzuty karne.
Wtedy byłbym w stanie przyjąć każdy wynik, ale to zwycięstwo Hiszpanii, po słabej grze w całym mundialu... żadnego meczu nie wygrali w sposób żeby było oczywiste, że to im, a nie nikomu innemu należały się jakiekolwiek punkty!!!

maxdiaz 

Do³±czy³: 06 Sie 2009
Otrzyma³ 34 piw(a)
Sk±d: BolesÅ‚awiec
Wys³any: 2010-07-12, 00:13   

Maciol, popieram Cie ! :-)

generalnie nie to ze jestem ZA niemcami, ale jednak jak dla mnie najlepsza drużyna Mundialu. Grali w każdym meczu według mnie dobrze (pomijając serbię ale każdy może miec wpadkę chcoiaz i wtedy mogli wyrównać spokojnie). Hiszpania ... hiszpania zagrała futbol totalny, a bardziej szczerze totalnie słaby, nie ma sie co oszukiwać...cienizna.
Według mnie powinny być rzuty karne :-P ...aaaaa to był żółty finał !. i dodatkowo w odcieniu czerwieni.
Howard Web jak dla mnie poprowadzil finał dobrze, chociaz mogl sypnac wczesniej jedna czerwona i by sie opamietali z tymi faulami :-/

minister 

Do³±czy³: 05 Wrz 2009
Otrzyma³ 34 piw(a)
Sk±d: Ostrów Wlkp.
Wys³any: 2010-07-12, 00:16   

dla mnie mecz bez historii... ogólnie jakiś ten mundial jakiś taki nijaki

pit3r 
mistrzu

Otrzyma³ 73 piw(a)
Wys³any: 2010-07-12, 01:01   

Maciol, a ja Cie nie popieram tak do końca - np. Hiszpanie Niemców pokonali w sposób oczywisty :-P
Sam finał był jak całe mistrzostwa: nudny, sporo fauli i sędzia w jednej z głównych ról. Tak czy siak Robben nie wykorzystał sytuacji sam na sam, więc może mieć pretensje do siebie, że nie rozstrzygnął meczu na korzyść Holandii.
Rozgrywki wygrywa, która gra najskuteczniej, a nie najładniej dla oka, bo to jest turniej, a nie "Taniec z gwiazdami". Pokazała to LM, w której to Inter był górą m.in. w meczach z Barceloną i Bayernem. I tutaj widzę podobieństwo: Inter źle zaczął LM i wygrał, tak samo teraz Hiszpania.
Niestety dla widzów, te mistrzostwa były, jak to określił jeden z komentatorów, "przesiąknięte" duchem Mourinho. Inna sprawa, że jedni i drudzy przewracali się o własne nogi i to dosłownie. Żałuję, że do półfinałów nie weszła jeszcze chociaż jedna drużyna pokroju teoretycznie najsłabszego Urugwaju, bo chyba tylko w meczach z udziałem tej drużyny były prawdziwe emocje do samego końca. A czy Niemy grali najładniej? Może i strzelili najwięcej bramek, ale przegrali 2 mecze(w tym jeden w fazie grupowej) wygrana ze słabą jakby nie patrzeć, Anglią i przy pomocy sędziego, nie może być miernikiem jakości gry.

Medale zdobyły drużyny, które na to zasłużyły. Wy chcielibyście(Macioł, maxdiaz), żeby wygrali Niemcy albo Holandia(Robben). Ja najchętniej widziałbym na podium Hiszpanię, Brazylię i Ghanę. Nie kierujmy się tylko sympatią(Holandia powinna wygrać, bo gra tam A.R., Hiszpanie strzelili gola z minimalnego spalonego, a Anglikom nie uznano gola, mimo, że piłka o 40cm przekroczyła linię bramkową), ale oceniajmy racjonalnie - Hiszpania to najlepsza drużyna ostatnich lat i myślę, że wygrała mistrzostwa, nie prezentując pełni formy, a tak potrafią tylko najlepsi. Poza tym jak wcześniej wspomniałem MŚ to turniej. Często decyduje dyspozycja dnia.

Co do mistrzostw jako takich, to podsumowałbym je podobnie do Ministra. Finał odzwierciedlał to, co działo się w RPA przez ostatni miesiąc. Sporo brzydkiej gry, chaosu
i błędów sędziowskich.
Wnioski:
1)Jednym słowem sporo bylejakości i oby tylko Euro 2012 w Polsce i na Ukrainie(?) rozgrywki stały na wyższym poziomie.
2) FIFA będzie miała sporo pracy, ale zmiany są konieczne, bo piłka nożna to piękny sport, ale 3 sędziów na boisku to za mało, żeby wszystko zauważyć i o wszystkim decydować ;-)

Sav1ola

Do³±czy³: 06 Sie 2009
Otrzyma³ 14 piw(a)
Wys³any: 2010-07-12, 10:24   

Maciol, IMO z Niemcami Hiszpanie wygrali BEZDYSKUSYJNIE.

Maciou 
[Bartosz Maciołek]

Otrzyma³ 62 piw(a)
Wys³any: 2010-07-12, 11:11   

Proszę nie... ze wszystkich drużyn z Półfinałów,, to w przebiegu całego mundialu Hiszpania zasłużyła najmniej... Urugwaj był lepszy, Niemcy byli lepsi (nie wiem czemu jedziesz Niemców za porażkę w grupie i nie wspominasz nic o meczu Szwajcaria - Hiszpania), Holendrzy też byli lepsi. I moim zdaniem medale powinny zostać rozdane tym zespołom. Hiszpanie zostali w trzech meczach przepchnięci! Ja osobiście sam finał jak i całe Mistrzostwa bojkotuję...

pit3r 
mistrzu

Otrzyma³ 73 piw(a)
Wys³any: 2010-07-12, 13:24   

A np. Argentyna to źle grała? :-P dlaczego nie awansowali do półfinału, mimo, że wygrali wcześniej wszystkie mecze i to w dobrym stylu? Jeśli chodzi o Hiszpanów to nie jest tak, że mi się wszystko co z nimi związane podobało. Przed mundialem typowałem ich do zwycięstwa, ale liczyłem na ich efektowny styl gry. O meczu z Paragwajem chciałbym jak najwcześniej zapomnieć, bo błąd gonił błąd. Za dużo było kontrowersji i mam nadzieję, że FIFA zrobi z tym porządek w niedalekiej przyszłości ;)

Może dla odmiany podyskutujemy o czymś innym? Np. które mecze podobały się Wam najbardziej?
Ja do najciekawszych i najbardziej emocjonujących meczów zaliczyłbym spotkania:

Urugwaj-Holandia
Niemcy-Anglia
Urugwaj-Ghana
Kamerun-Dania :mrgreen:

agnieszkaosw 

Do³±czy³a: 16 Sie 2009
Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2010-07-12, 14:26   

Ja tam lubię powiedzenie "szczęście sprzyja lepszym" :-P

Maciou 
[Bartosz Maciołek]

Otrzyma³ 62 piw(a)
Wys³any: 2010-07-13, 11:40   

a ja "głupi ma zawsze szczęście"
i "szczęście początkującego"

pit3r 
mistrzu

Otrzyma³ 73 piw(a)
Wys³any: 2010-07-13, 20:39   

Maciol, w akcji, po której padł gol dla Hiszpanii powinien być rożny dla Holendrów wcześniej. To jedyny błąd, którego jak widzę, żaden fan Holendrów nie spostrzegł. Narzekacie tylko na "przepchnięcie" Hiszpanii do finału i nie wiem czy to z zazdrości czy co ;D Najbardziej szkoda mi Sneijdera, bo miał szanse zdobyć kolejne trofeum w przeciągu kilku miesięcy. No, ale cóż Robben to nie Milito i nie jest tak wszechstronny w ataku ;-)

Maciou 
[Bartosz Maciołek]

Otrzyma³ 62 piw(a)
Wys³any: 2010-07-14, 13:07   

pit3r napisa³/a:
Maciol, w akcji, po której padł gol dla Hiszpanii powinien być rożny dla Holendrów wcześniej. To jedyny błąd, którego jak widzę, żaden fan Holendrów nie spostrzegł.

to moje pierwsze zdanie na temat tego meczu...

pit3r 
mistrzu

Otrzyma³ 73 piw(a)
Wys³any: 2010-07-14, 16:25   

Maciol, mój wielBłąd ;-P jesteś wyjątkiem, więc zwracam honor :D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu