Forum studentów informatyki UE Wrocław Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przesunity przez: Lukaszprzy
2011-02-15, 23:36
Wycieczka rowerowa;)
Autor Wiadomo
Kocur 
Tomek:D

Doczy: 23 Wrz 2009
Otrzyma 60 piw(a)
Skd: Wrocław
Wysany: 2010-07-09, 12:31   Wycieczka rowerowa;)

Na razie rzucam temat;) kto byłby ew. chętny na wyjazd całodniowy tak jak w temacie na rowerze w okolicę sobótki coś około 45 km w jedną stronę ;) ... na razie pytam o opinie;;) co do terminu to nie wiem kiedy może być teraz albo we wrześniu, kiedykolwiek:D... wiem ze ŁukaszPrzy z chęcią by się wybrał czyli jest nas dwóch;) ale może ktoś jeszcze:)

Czy Te oczy mogą kłamać, chyba nie:)
Postaw piwo autorowi tego posta

agnieszkaosw 

Doczya: 16 Sie 2009
Otrzyma 90 piw(a)
Wysany: 2010-07-09, 13:17   

45km w jedną stronę??!! Rozum Cię opuścił? :-P

gothye

Doczy: 05 Lip 2010
Wysany: 2010-07-09, 14:42   

Pisze sie na to :D

Kocur 

Otrzyma 60 piw(a)
Wysany: 2010-07-09, 14:55   

agnieszkaosw, oj tam oj tam;) dlatego mówię całodniowa;) ... jechać z średnią prędkością 20 km/h to w ciągu 2h z groszem będziemy na miejscu;) posiedzimy pokręcimy się piwka byśmy się napili weszli na górę;)... może nawet obiad byśmy tam zjedli .. a później byśmy wrócili;)
gothye, spoko tylko może się przedstaw bo znając użytkowników forum to na Ciebie jakoś nie natrafiłem co widać zresztą po ilości postów jak również kolorze Twojego nicku...;>

Lukaszprzy 
Administrator
Starosta roku

Doczy: 01 Sie 2009
Otrzyma 65 piw(a)
Wysany: 2010-07-09, 23:54   

Kocur, świetny pomysł. Trasa wygląda następująco, spod UE w sumie to około 30 km, zakładając, że jedziemy przez Bielany Wrocławskie, największe problemy mogą być przy wyjeździe z Wrocławia, ponieważ modernizacja węzła A4/A8 na Nowiej Wsi Wrocławskiej czasem powoduje strasznie długie korki sięgające alei Karkonowskiej, tak samo jak Bielan Wrocławskich. Później droga jest już bez zastrzeżeń, rok temu była wymieniana nawierzchnia na odcinku Bielany – Toshiba (Biskupice Podgórne) gdzie można ewentualnie zrobić postój nr 1, w zajeździe na skrzyżowaniu Tyniec Mały – po około 10 km jazdy. Następnie jedziemy drogą 35 na Gniechowice, gdzie odbijamy w lewo, ze względu na lepszy stan dróg (+2 km na odcinku do Rogowa Sobóckiego), na końcu tego odcinka można zaplanować postój nr 2, po przejechaniu około 15 km, później zostaje nam przejechać 5 km. Wyjazd może być dla osób, które nie interesują się kolarstwem ale lubią jazdę na rowerze i wypoczynek poza miastem. W drugą stronę możemy wrócić rowerami, bądź też autobusem, wydaje mi się, że jeździ 502 i 512 na dworzec PKS we Wrocławiu bezpośrednio z Sobótki (Polbus) albo autobusy miejskie 607 z LG Display w połowie drogi. Wszystkich gorąco zachęcamy do wzięcia udziału w wyjeździe.

Btw jak byłem ostatnim razem to wjechaliśmy na Ślężę rowerami, także trasa jest lajtowa :mrgreen:

jay 
Sir dżizus, grzesiek

Doczy: 27 Wrz 2009
Otrzyma 13 piw(a)
Wysany: 2010-07-10, 13:04   

mocno odradzam rowerowe podróżowanie drogą nr 35. Zwyczajnie ze względu na natężony ruch, w tym samochodów ciężarowych - nic przyjemnego. Lepiej uciec z Wrocławia np. ul. Przyjaźni, ul. Wałbrzyska, Zabordzie, Nowa Wieś Wrocławska, Biskupice Podgórne, Krzyżowice i tak dalej przy wcześniejszym spojrzeniu na mapę. Można z góry założyć, że podrzędne drogi są lepszej jakości dla rowerów niż główne. Zobaczcie też sobie na europejski szlak rowerowy EuroVelo nr 9 - prowadzi w okolice sobótki, tyle że nie super najkrótszą, ale przyjemną drogą(np. koło zbiornika Mietkowsiego).

Kocur 

Otrzyma 60 piw(a)
Wysany: 2010-07-10, 15:08   

Do ustalenia drogi jeszcze sporo czasu;;) na razie trzeba chętnych zebrać:)

Lukaszprzy 
Administrator
Starosta roku

Otrzyma 65 piw(a)
Wysany: 2010-07-10, 16:17   

jay, jeździłem kilkakrotnie i powiem Ci, że w okresie powakacyjnym przejazd wyglada koszmarnie (łączy Wrocław ze Świdnicą i Wałbrzychiem) natomiast w czasie wakacji jest znacznie mniej pojazdów (szczególnie w weekendy) także nie ma się czego obawiać ;-)
Wkrótce może umieszczę zapisy na imprezy, przetestujemy je na wyjeździe rowerowym :mrgreen:

jay 
Sir dżizus, grzesiek

Doczy: 27 Wrz 2009
Otrzyma 13 piw(a)
Wysany: 2010-07-10, 23:22   

Też tam byłem niejednokrotnie na rowerze, tyle że raczej omijałem weekendy z uwagi na zbyt dużą ilość ludzi, w tym nieprzewidywalnych dzieci, kręcących się po samej Ślęży. A wycieczka tam bez wjazdu do góry to jak, jak... lizanie lizaka przez papierek.xD

Ja jestem średnio chętny. Po dawnych hardcorowych latach rower służy mi dziś raczej jako całkiem dobry wieszak na ubrania, dziecko wyrosło z zabawki.. Nie deklaruje się, ale może dopisze w ostatniej chwili...

Łukaszu: nie jedziesz na Erazmusa?

Lukaszprzy 
Administrator
Starosta roku

Otrzyma 65 piw(a)
Wysany: 2010-07-11, 11:58   

jay, chyba jadę, ale jeśli mielibyśmy jechać w lipcu/sierpniu to nie będzie nic kolidowało ;-)

Kocur 

Otrzyma 60 piw(a)
Wysany: 2010-07-15, 16:54   

130 osób na kierunku:P... prawie żadnego nawet amatora jazdy na rowerze;)

pit3r 
mistrzu

Doczy: 04 Sie 2009
Otrzyma 73 piw(a)
Skd: Mielec/Wrocław
Wysany: 2010-07-15, 18:52   

Kocur, ja bym może i pojechał, ale nie dość, że nie wiem kiedy będę we Wrocławiu to jeszcze roweru nie zmieszczę w walizce. Myślę, że u większości jest podobnie ;-)

Go, pamiętaj jak piszesz

Kocur 

Otrzyma 60 piw(a)
Wysany: 2010-07-16, 12:18   

rower zawsze do pociągu można wziąć ;) za 5zł a przy okazji można np dojeżdżać nim na uczelnie no i zwróci się za bilety mpk dość szybko:p

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum
Moesz ciga zaczniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych