Wys³any: 2010-06-25, 14:25 [2010L]Zadania z egzaminu 2010
Godzina 11:00, rzÄ…d 1:
Kod:
1. Funkcja użyteczności u(x,y)=2xy^2; x, y > 0
Narysować warstwicę (2,1) [należy do] W [indeks górny: c, indeks dolny: u]
Czy A(2,3) i B(4,2) leżą na tych samych warstwicach? Jeśli nie - który punkt jest bardziej preferowany?
4. Wyznaczyć dziedzinę, asymptoty i punkty przecięcia osi funkcji g(x) = ln(x) / x
Kod:
5. Zbadać zbieżność szeregu: [SUMA, od n=1, do nieskończoności] (1 - 2/n)^n
Kod:
6. Wyznaczyć ekstrema lokalne funkcji dwóch zmiennych: f(x,y) = x^2 + xy + y^2 - 6x - 9y
Kod:
7. Wyznaczyć szereg Taylora (w otoczeniu 0) funkcji: f(x) = sin(x) + cos(x)
P.S.: Do zobaczenia we wrześniu :D.
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
Ostatnio zmieniony przez shawnzy 2010-10-23, 14:59, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
Proszę gwałcić Tomka z grupy 11 gdyż oddałem mu brudnopis ze wszystkimi zadaniami z drugiego rzędu (Godzina 11:00, rząd 2), a co więcej są na niej gotowe odpowiedzi. Co prawda jest kilka głupot, ale da się je szybko zauważyć i napisać poprawnie ;)
Anyway, pozdrawiam i powodzenia we wrześniu.
Tomx, może wrzucisz te zadania? Fajnie by się było zapoznać :D I w ogóle przydałby się ktoś kto ogarnia te zadania wrzucone przez Kenziego - nie ma ktoś rozwiązanych? :P
Wiem, że nieładnie tak sępić, ale widząc rozwiązania, albo chociaż metodę chyba łatwiej będzie to skumać :PP
_________________ Świat dzieli się na mądrych i głupich
Lecz głupi są silniejsi w głupocie
Niż mądrzy w swej mądrości
Dlatego głupcy zwyciężają
A mÄ…drzy uciekajÄ…
Dezerter - "Nie jestem przeciw"
agnieszkaosw
Do³±czy³a: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2010-07-27, 18:26
qbollo, jeżeli chodzi o egzamin ... to te zadania nic ci nie dają, bo 99,9% da inne. Wiem,że potrzebne wam będą do Janaszaka... więc tam spoko uczyć się tych zadań...ale do egzaminu to radzę dział po dziale ...tematycznie przysiąść.
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
Mamy 2 Tomków o ile się nie mylę... Miałem 50% szans żeby trafić :D W takim razie proszę drugiego :D
_________________ Świat dzieli się na mądrych i głupich
Lecz głupi są silniejsi w głupocie
Niż mądrzy w swej mądrości
Dlatego głupcy zwyciężają
A mÄ…drzy uciekajÄ…
Wys³any: 2010-08-18, 08:48 zadania egzaminacyjne z analizy
Stuudenci ! a zwłaszcza Ci, którzy przystąpili do egzaminu! jest APEL do Was!
czy macie gdzieś spisane zadania egzaminacyjne u Ryby? potrzebne są dla osób z grupy Janaszaka, bo sobie zażyczył rozwiązane zadania, aby móc później przystąpić do egzaminu, pomożecie ? ? ? ? jedna lista zadań z godz. 11 rząd 1 jest na forum, a inne są ? ? będę niezmiernie wdzięczna za pomoc :)
P.S. jak tam nastawienia większości do Kampanii Wrześniowej?
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
Właśnie sobie przypomniałam, że też pisze we wrześniu ;] matko, zadanie pierwsze jest z czarnej... otchłani. W reszcie przynajmniej rozumiem polecenia ;D
Wys³any: 2010-08-23, 11:38 Zadania z egzaminu z analizy
Cześć Czy ktoś ma może zadania z egzaminu którejkolwiek grupy? Wiem, że druga grupa miała zadania z pierwszej tury. Uchowały się jakieś? To ważne, bo p.Janaszak wymaga zrobienia tych zadań na poprawkę ćwiczeń. Jakby ktoś mógł wspomóc te osoby, które są zmuszone poprawić ćwiczenia to proszę piszcie tutaj czy coś macie, wrzucajcie, jak nie tu do do mnie na maila. Serdecznie dziękuję.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum