Forum studentów informatyki UE WrocÅ‚aw Strona G³ówna

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
ANALIZA - RYBICKI i cała ta uczelniana szopka
Autor Wiadomo¶æ
the_caroline 
I am not.

Do³±czy³a: 06 Sie 2009
Otrzyma³ 9 piw(a)
Wys³any: 2010-09-02, 16:34   ANALIZA - RYBICKI i caÅ‚a ta uczelniana szopka

Z wiadomych przyczyn piszę tego posta, w którym chcę zwrócić się do 'władz' grupy, roku itd. o znalezienie osoby odpowiedzialnej za dzisiejszą szopkę. zdaję sobie sprawę, że za pewne nie będzie możliwości wyciągnięcia konsekwencji wobec tej osoby, ale miło by było wiedzieć kto jest takim inteligentem.
równocześnie chciałam zaproponować wszystkim osobom które w dalszym ciągu muszą te ćwiczenia zaliczyć o wyrażenie opinii nt. zmiany terminu. moim zdaniem lepiej byłoby mieć to zaliczenie 25.09 przed egzamem z makro lub 27.09 bezpośrednio przed egzaminem z analizy.
13 września jest terminem wyciągniętym z dupy, nie uwzględniającym faktu, że niektórzy mają na wrzesień plany, często takie z których nie można się wycofać.
do domniemanego 13 jest jeszcze czas, także uważam że całą sprawę da się jeszcze załatwić.

Lukaszprzy 
Administrator
Starosta roku

Do³±czy³: 01 Sie 2009
Otrzyma³ 65 piw(a)
Sk±d: WrocÅ‚aw
Wys³any: 2010-09-02, 19:09   

the_caroline, oczywiście, że są osoby winne skoro nie odbyła się poprawka. W takim razie jako starosta roku oraz osoba odpowiedzialna za kontakt z dziekanatem odpowiadam Ci: ostatnie uaktualnienie z dziekanatu było 19tego sierpnia, które od razu opublikowałem na forum. Przesyłam Ci oryginał:
Kod:
http://www.lukaszprzysucha.pl/POPRAWKI 2 sem..doc

Więcej informacji nie dostałem, a powinienem. Skoro była zmiana terminu dziekanat ma obowiązek powiadomienia starosty, fakt faktem dziekanat był nieczynny, natomiast Daga jest dalej na urlopie, a Zosia nie kontaktuje się z nami, Rybicki zmienił datę po 27, ale radzę Ci abyś poszła do dziekanatu, dała bilety, za które musiałaś oczywiście zapłacić i poprosić o zwrot kosztów podróży, ponieważ nikt nie został poinformowany od nas o zmianie planowanego zaliczenia. Uczelnia ma na pewno na to środki, a błąd był ewidentnie z ich strony ;-) Nie lubię jak ktoś odwala tzw prowizorkę, zgłoś skargę. :-)

pit3r 
mistrzu

Do³±czy³: 04 Sie 2009
Otrzyma³ 73 piw(a)
Sk±d: Mielec/WrocÅ‚aw
Wys³any: 2010-09-02, 20:51   

spróbujemy się z prof. Rybickim jutro skontaktować i ew. ustalić bardziej korzystny termin jeśli 13.09 Wam nie odpowiada. Proszę tylko o jakieś konkretne propozycje, żeby później nie było znowu źle, bo ktoś nie może itp. :-P

Go¶æ, pamiÄ™taj jak piszesz
Postaw piwo autorowi tego posta

theman 

Do³±czy³: 07 Sie 2009
Otrzyma³ 4 piw(a)
Sk±d: NYC
Wys³any: 2010-09-02, 21:17   

Bezpośrednio przed egzaminem.

Sabkie

Do³±czy³: 30 Wrz 2009
Otrzyma³ 11 piw(a)
Wys³any: 2010-09-02, 21:57   

rozumiem ze to dotyczy grup Rybickiego tak ? dla jasnosci sie podpytuje... i chodzi o cwiczenia nie o egzamin ? ;>

the_caroline 
I am not.

Otrzyma³ 9 piw(a)
Wys³any: 2010-09-02, 22:08   

Lukaszprzy, ja wszystko elegancko rozumiem, na forum zwracam się w celu znalezienia osoby która podejmie się załatwienia całej sprawy. gdybym była we wrocławiu i miała mozliwość to bym bojkotowała dziekanat dziś cały boży dzień! jako że nie ma mnie we wrocławiu nie jestem w stanie sama podjąć się załatwienia tej sprawy. a jako że funkcja starosty po coś jest, dlatego temat poruszyłam.

dlatego mój post to zwykła prośba o ogarnięcie tematu, albo podanie mi szczegółowych instrukcji do kogo mam dzwonić z tym problemem. dziś od 10 do 13 w dziekanacie nikt nie odbierał, także średnio wiem z której strony sie za to zabrać.

pit3r, moim zdaniem zaliczenie powinno się odbyć bezpośrednio przed egzaminem. skoro Ryba uważa, że takie zaliczenie to 2h, to niech będzie o 8 rano, a egzamin zrobi o 11 i po problemie.
13 jest po prostu według mnie szydłem z worka, wyskakuje nagle i nie wiadomo co z nim zrobić. termin jest po prostu z dupy, bo skoro last update terminów był 19 sierpnia to zapewne nie tylko ja poczyniłam plany które obejmują poprawki. trudno jest teraz nagle wszystko przeorganizować bo zza krzaka wyskakuje ci 13 września.

pit3r 
mistrzu

Otrzyma³ 73 piw(a)
Wys³any: 2010-09-03, 00:30   

Wybiorę się więc do dziekanatu i postaram się wynegocjować inny termin. O wszystkim napiszę na forum.

pit3r 
mistrzu

Otrzyma³ 73 piw(a)
Wys³any: 2010-09-03, 11:20   

Otóż byłem w dziekanacie, ale nic konkretnego mi nie powiedziano. Powiedziałem, co myśle o tej sytuacji, a Pani wzruszyła ramionami i skierowała mnie do sekretariatu math, który jest zamknięty. Spróbuję się wybrać tam ponownie i jeśli uda mi się coś ustalić na pewno wszystkich niezwłocznie powiadomię.

Isiek121 

Do³±czy³: 15 Wrz 2009
Otrzyma³ 11 piw(a)
Sk±d: Ostrów Wlkp.
Wys³any: 2010-09-03, 15:21   

A zwrócą mi kasę za jedzenie z McDonalda? I Kocurowi za herbatkę?:D

Dudek

Do³±czy³: 30 Wrz 2009
Otrzyma³ 1 piw(a)
Wys³any: 2010-09-03, 20:53   

Poproszę 40 zł za bilety. Za nocleg też zwrócą?

the_caroline 
I am not.

Otrzyma³ 9 piw(a)
Wys³any: 2010-09-03, 22:45   

ppl, wiem, że dla większości z Was sytuacja jest dość żałosna i zabawna i zgadzam się z Wami, bo z tego to bardziej chce się śmiać niż płakać.

Zdaję sobie sprawę, że jako jedyna jestem z totalnego zadupia Polski i cała sytuacja sprawiła mi straaasznie dużo problemów więc niekoniecznie musicie się ze mną zgadzać, ale chciałam się Was zapytać, czy zgodzilibyście się na złożenie oficjalnej skargi do dziekana wydziału.

Podobną sytuację miała moja koleżanka na wydziale NE w sesji zimowej, po złożeniu skargi/zażelenia grupowego dziekan umożliwił im wybranie dowolnego, uzgodnionego przez całą grupę terminu na zaliczenie

Chciałabym po prostu żeby dziekan dowiedział się co się wyprawia, jak bardzo wkur*wiające to jest i żeby miał pojęcie, jakie maniany się odstawia na UE.

Skarga/zażalenie byłoby bardziej w tonie informującym niz żądającym, aby nie wpędzić się w jakieś kłopoty i mogłabym się podjąc sklecenia tego tekstu i wysłania go. Tylko nie chcę się wypowiadać w imieniu innych, dlatego pytam Was.

Miło by było dostać jakiś odzew :P

Cam3L 

Do³±czy³: 06 Sie 2009
Otrzyma³ 7 piw(a)
Sk±d: Zielona Góra
Wys³any: 2010-09-03, 23:47   

the_caroline, popieram

De Morgan 
!

Do³±czy³: 02 Pa¼ 2009
Otrzyma³ 45 piw(a)
Sk±d: WrocÅ‚aw
Wys³any: 2010-09-04, 00:02   

the_caroline,
Rozumiem Twój ból i w pełni popieram :)

Isiek121 

Do³±czy³: 15 Wrz 2009
Otrzyma³ 11 piw(a)
Sk±d: Ostrów Wlkp.
Wys³any: 2010-09-04, 10:57   

Ja też popieram.

Mimo, że wewnętrznie jestem strachliwym dupkiem, który boi się gwałtownej reakcji ze strony Ryby w postaci Całki-Killera, która rozwali nam mózgi i zostawi bezsilnych na polu poległych poprawkowiczów.

A zemsta Ryby może być straszna...

pit3r 
mistrzu

Otrzyma³ 73 piw(a)
Wys³any: 2010-09-04, 16:19   

a ja o ile rozumiem Wasze rozgoryczenie(sam uważam sytuację za idiotyczną), o tyle nie popieram takiego działania. Po pierwsze nie macie gwarancji, że przyniesie skutek, a po drugie wtedy to już raczej nie liczcie na zwrot kosztów podróży, co jest naprawdę realne w tym jeszcze momencie. Po trzecie możemy sobie tylko popsuć relacje z dziekanatem w ten sposób, a chyba nie muszę nikomu przypominać ile dla Nas zrobiła Daga(jakby nie patrzeć nasz sojusznik w walce ze złem UE:P). Zrobicie co zechcecie, ale konsekwencje mogą dotknąć nie tylko Was, pokrzywdzonych...

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych