De Morgan, to są właśnie tylko opisane te kursy, podane cenniki egzaminów i miejsca, gdzie można je zdawać, ale oni nie prowadzą kursów przygotowujących do takiego egzaminu, a mnie taki kurs właśnie interesuje.
Jerzu, no wiem ;P ale ten ECDL to kant o dupe rozbic
cytaty:
"ECDL to strata czasu i pieniędzy.. już lepiej za te pieniądze przygotować się na Microsoft Certified Professional (MCP) dla pracodawcy lepiej brzmi..
Podobno na egzaminach ECDL nic się nie robi wystarczy zapłacić lub dobrze zagadać i po sprawie.. Poza tym głupia nazwa European Computer Driving Licence jak dla 5 latka.."
"No to teraz ja sie wypowiem: ECDL - to cały kurs dotyczący ogolnie pojetej obslugi komputera. Dostaje sie po tym europejski certyfikat umiejetnosci komputerowych. W skład kursu wchodzą takie podstawy jak wlacznie komputera, odpalenie worda, wyjustowanie tekstu, podstawy grafiki komputerowej (podstawy!), podstawy (!) Power Pointa, obsługa poczty internetowej itd. Wg mnie kurs dla ludzi ktorzy TOTALNIE nie wiedza co to komputer. Znajomy z pracy to robi ale on na poczatku nie wiedzial nawet co to Word wiec kurs idealnie dla niego."
także chyba wszystko w tym temacie. Ludzie robią t w szkołach za free a ktos ma za to płacic ?!;D
no cos od Microsoftu mozna, kurs początkowy SAP R/3 conajmniej ... moze i drogo ale kurde papier po tym jest. Albo CCNA CISCO zrobić ....ale to hardkorem trzeba byc na masę
"Aby uzyskać certyfikat ECDL Core, niezbędne jest zdanie 7 egzaminów - jednego teoretycznego i 6 praktycznych z następujących dziedzin:
podstawy technik informatycznych i komunikacyjnych, użytkowanie komputerów, przetwarzanie tekstów, arkusze kalkulacyjne, bazy danych, grafika menedżerska i prezentacyjna oraz przeglądanie stron internetowych i komunikacja."
nic wielkiego tu nie ma. Nie szkoda Ci kasy i czasu na taki kurs? Pracodawcy i tak na takie cos patrzą z przymrużeniem oka. Przynajmniej w Polsce. Nie potzeba zadnych certyfikatów by móc się pochwalić i posiadać takie umiejętności.
no cos od Microsoftu mozna, kurs początkowy SAP R/3 conajmniej ... moze i drogo ale kurde papier po tym jest. Albo CCNA CISCO zrobić ....ale to hardkorem trzeba byc na masę
z mojej strony polecam wszystkim CISCO, robiłem ten kurs u mnie, na Uniwersytecie Wrocławskim, ale moim zdaniem bardziej opłaca się uczyć na pwr, ponieważ możecie później kontynuować CCNP oraz wkrótce w ofercie ma być również Cisco Secure
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum