wziąć podręcznik i kartki ksero ktore dala nam na poczatku 1 roku, takie co było na nich czy wykres skoczył w górę, czy zmalał...to jest z podrecznika poziom nizej :)
wziąć podręcznik i kartki ksero ktore dala nam na poczatku 1 roku, takie co było na nich czy wykres skoczył w górę, czy zmalał...to jest z podrecznika poziom nizej :)
Kartki z xero z 1. roku? Pewnie już gdzieś leżą w kosz... Eee... W archiwum. Ale tak czy inaczej wielkie dzięki za info!
_________________ Świat dzieli się na mądrych i głupich
Lecz głupi są silniejsi w głupocie
Niż mądrzy w swej mądrości
Dlatego głupcy zwyciężają
A mÄ…drzy uciekajÄ…
Wysyłajcie mi proszę na PW Wasze propozycje swoich tematów na "Huge Presentation", zamieszczę je tutaj, w tym poście, a poźniej ustalimy kolejność.
Ja - "Polish National Debt" a.zietkowska - "Causes and Effects of the Economic Crisis" agaaa - "Franchising in Poland" tomx2 - "Import and Export in Poland"
Jutro koło, wypisywałem sobie parę takich i owakich słówek, może komuś się przyda:
(to pay) Lip service – nieszczerość, też: powierzchowna uwaga
Product pricing
Financial irregularities
Employment practices
Environmental concerns
Commission job – praca na umowÄ™-zlecenie
Probation period – okres próbny
Convenient shops – sklepy “po sÄ…siedzku”
Till – kasa z bramkÄ… w supermarkecie
Code of conduct = code of behavior
To be a turn-off – to provoke a negative reaction
Stakeholder – people or organization directly or indirectly affected by the activities of a company
Tackle with sth – to try to deal with difficult problem
Issue – problems taken to a court, by an individual or an organization, for a legal decision
Cut off – unconnected with
Work out – understand sth by thinking about it
Fuzzy – not clear, difficult to understand
To preserve – promise to do something or behave in certain way
Foreword – short introduction (to a book or report)
Tracks trends – records or studies the development of something over time
Adherence – loyalty, devotion
To adhere – to be loyal, devoted
Sweatshop - A shop or factory in which employees work long hours at low wages under poor conditions.
Credibility – financial reliability
Without the waffle – unquestionable
Tax incentives - feature of the taxation system that encourages or discourages certain economic activities. (ulgi)
Set out – to explain in a clear way
To be shy away from – to avoid doing anything about
Follow suit – do the same thing as someone has done, imitate
Phase out – to gradually stop using sth
To hold someone to account – ensure we do what we’ve promised to someone
Fall into – can be included in or classified as
Carry out (in accordance with sth) – done, as expected or promised
Set up – to formally establish
Publicity – public opinion
To boycott – to stop buying, doing, or dealing with something, as an expression of protest
Undernourished – To provide with insufficient quantity of nourishment to sustain proper health and growth.
Sustain – To keep in existence; maintain
Feasible – possible to do
A mÄ…drzy uciekajÄ…
Naszym nowym zadaniem domowym jest przygotowanie maleńkiego speechu (czytaj: kilka zdań na krzyż) na temat wybranego banku. W tym tygodniu przedstawiam Ja i tomx2 (ING) oraz a.zietkowska z Magdą (Alior Bank). Za dwa tygodnie zaś agaaa i aniut (BZWBK). Pozostali: qbolec, camel oraz Marek. Musicie się ze sobą dogadać, którzy z was będą mówili w parze, który będzie sam, oraz które banki opiszecie i przekazać mi to w poniedziałek.
W skład speechu ma wchodzić: nazwa banku, logo, slogan, offer, cometing advantages, marketing, target audience, endorsement, headquarters, subsidiaries, market share, future plans itp, a przynajmniej część z nich.
Mamy rozwiązać zadania z tych kartek, czy naszym zadaniem domowym jest samo ich wydrukowanie?
A mÄ…drzy uciekajÄ…
timebomb, qbollo, no właśnie chyba będziemy robili na zajęciach. Wszak mówiła, że Camel może nie przynieść prezentacji, bo będzie dużo do roboty. Ale mogę się mylić, bo naprawdę nie pamiętam.
A mÄ…drzy uciekajÄ…
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum