sześcian znika wtedy gdy jedna z linii sześcianu zostanie przecięta przez niewidoczną linię (czyli poprzedzoną pu)
To że narysowana linia zostanie przeciętna przez linie poprzedzoną pu nie znaczy że zmazuje wszystko na swoje drodze, do tego służy funkcja penerase. Nie wiem skąd takie bzdury...
NANABOZO, nie zmazuje, tylko jak zrobisz pu w jednej funkcji i później tego pena nie upuścisz z powrotem to Ci rysować nie będzie. Żółw ma dobrą pamięć i się nie da oszukać :P Ma tylko jedną wadę - trzeba go o wszystkim informować ;)
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Go¶æ, pamiÄ™taj jak piszesz
Ostatnio zmieniony przez pit3r 2010-11-08, 22:15, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Jak ktoś chce kostka (zajmuje 671b, trochę inny sposób niż ten który ja wysłałem):
Kod:
to kostka :bok
PERSPECTIVE
repeat 4 [repeat 4 [fd :bok rt 90] fd :bok down 90] pu rt 45 fd :bok*(sqrt(2)/4) lt 135 pd repeat 3 [circle :bok/8 pu fd :bok/2 down 90 fd :bok/2 pd] rt 90 pu fd :bok/4 pd circle :bok/8 pu rt 180 fd :bok/2 pd circle :bok/8 pu lt 90 fd :bok/4 pd repeat 4 [lt 135 circle :bok/8 pu fd :bok*(sqrt(2)/4) pd circle :bok/8 rt 45 pu fd :bok/4 down 90 fd :bok/4 rt 90 fd :bok/2 pd] pu fd :bok/4 down 90 fd :bok/4 pd lt 45 circle :bok/8 pu fd :bok*(sqrt(2)/4) pd circle :bok/8 rt 45 pu fd :bok/4 down 90 fd :bok*3/4 pd repeat 3 [rt 135 circle :bok/8 pu fd :bok*(sqrt(2)/4) pd circle :bok/8 lt 45 pu fd :bok/4 down 90 fd :bok/4 lt 90 fd :bok/2 pd]
end
Moja kostka jest "gruba" i zajmuje dużo w txt, ale i tak jestem z niej dumna, bo chyba nikt (?) w robieniu tego_czegoś_nie_wiadomo_po_co nie skorzystał z setposxyz
to d
repeat 4[i r](o 1)(o 3)i
end
to i
fd :bok
end
to KOSTKA :bok
perspective o i m d m o d m d r d m d r d r r(o -1 2)(o -3 2)i m i m r r r o d r d r r i m r r r
end
to m
up 270
end
to o[:a 2][:b :a]
p circle :bok/8 p
end
to p
PU r fd :a*:bok/4 r fd -:b*:bok/4 PD
end
to r
rt 90
end
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum