Wys³any: 2010-12-14, 18:13 MateriaÅ‚y z poprzednich lat
Zamieszczam materiały egzaminacyjne ze staty matematycznej z poprzednich lat - może szczęście dopisze i Walenty będzie w tym roku z nich korzystać ;)
bienio, spodziewać czy nie to tylko tyle, że nie będzie zadań stricte liczeniowych tylko będziesz miał podane coś wyliczone i umieć to wykorzystać np. wszystko potrzebne do wyliczenia będziesz miał i sprawdź hipotezę
Dodatkowo powiedział, że możemy mieć kartę wzorów wrzuconą przez Jay'a
To nie były moje wzory, a raczej plik "kartka.doc" z powyższej paczki by killaruna.
BTW już wiem skąd to coś wzięło się na moim dysku, a z drugiej strony głupio, że najpierw sam mozolnie napisałem prawie całą listę wzorów by potem znaleźć gotowca;P
Na tej karcie w ogóle są albo błędy albo ogromne braki, jak można mieć legalną ściągę to już porządna, a teraz jakaś połowa wzorów musi iść na nielegalną, bo też nie wszytsko się dopisze do tej...
No ja wszystko co mi brakuje dopisujÄ™ do tej i licze ze styknie to.
Czy przy liczeniu estymatora Bayes'owskiego dla duzy n (powiedzmy n=40) mozna sobie pomoc liczÄ…c p z przyblizonego rozkladu normalnego ?
Pani Iwanicka powiedziała, że karta wzorów może być napisana odręcznie lub drukowana, więc można sobie spokojnie gdzieś wcisnąć brakujące wzorki z pliku wrzuconego wcześniej i nie powinno być problemu. Jeśli ktoś preferuje swoje odręczne pismo też będzie ok
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Gołąb, poprawiłem link wyżej, jeśli o ten Ci chodziło (robiłem porządki na ftp).
btw. jest więcej adminów O_O !?, poczułem się wyróżniony
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum