hej hej hej ; ) mam pytanie do tych co inwestują w akcje. W jakich domach maklerskich macie swój rachunek ?
Słyszałem, że dobry jest BZWBK i PKO ale ile w tym prawdy to nie wiem ; P
Pomóżcie coś wybrać dobrego ;P Bo na ich stronach wszystko takie samo ...
szczerze mówiąc ja wybrałem WBK bo mam tam konto zwykłe i przelewy z jednego konta na drugie mam w ciągu chwili poza tym nie wiem jak jest u innych z prowizjami bo nie przygladałem się, ale u nas jest ta taryfa Młody Rekin czy coś takiego i tak płacisz 0.25% od zlecenia K/S chyba, że koszt zlecenia po odliczeniu prowizji nie przekroczy 6 zł to 6 zł zawsze jest podstawą do zapłaty za K/S czyli w sumie 12 zł, no i to 12 zł zawsze bedziesz płacił bo raczej kokosów nie będziesz inwestował więc wypadałoby, abyś po sfinalizowaniu zlecenia/eń zarobił przynajmniej 12zł + podatek 19% żeby wyjśc do przodu, no chyba, że dużo nie zarobisz to podatek CI zwrócą w nastepnym roku podatkowym na poczet zaliczki pobranej wiec wystarczy 12 zł ale raczej to nie wyjdzie więc się liczyć trzeba z podatkiem, a w sumie innych opłat jako tako nie ma;) wiec to od Ciebie zalezy;)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum