Wysany: 2011-02-18, 09:22 Ważne info - zasady zaliczenia!
Moi drodzy,
wykład Systemy zarządzania procesami biznesowymi (który mamy we wtorek o godz. 8.45 w sali 101E), prowadzony jest przez p. Adama Nosowskiego.
OBECNOŚĆ NA WYKŁADZIE będzie najpewniej egzekwowana, gdyż ilość osób uczęszczających na zajęcia będzie miała istotny wpływ na formę zaliczenia wykładu. I tak, ocena zostanie wystawiona na podstawie testu składającego się z 15 pytań jednokrotnego wyboru tylko w przypadku wysokiej frekwencji (15 osób na sali i więcej, bo grupa liczy ponad 20 osób). W przeciwnym wypadku, gdy na sali siedzieć będzie mniej niż 15 osób i będzie tak zawsze, na zaliczenie przewidziany jest test wielokrotnego wyboru z punktami ujemnymi.
Literatura do wykładu:
Nosowski Adam: Zarządzanie procesami w instytucjach finansowych (z czego nie obowiazuje nas 2gi rozdział).
Laboratoria - zaczynamy je od przyszłego tygodnia. W sumie 15h, czyli 5 spotkań. Trzeba sobie załatwić program ADONIS (firmy BOC Information Technologies Consulting GmbH). Zaliczenie polegać ma na udzieleniu odpowiedzi do pytań otwartych, pisemnie, na kartce, z wykorzystaniem programu ADONIS.
Czy ktoś już ściągnał ADONISA i próbował zaimportować swoje modele do niego? Ja mam taki problem, że moje modele się importują, ale niestety grafika zawodzi - tzn. pokazuje się pusta strona zamiast mojego modelu.
a.zietkowska, z tego co wiem nie jest dostępna wersja, którą posługujemy się na zajęciach, a wersje angielskie nie są kompatybilne i pojawiają się problemy
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
jj09, test raczej wielokrotnego wyboru. Konkretnych szczegółów nie podawał. Generalnie obowiązuje książka jego autorstwa, o której wspominał na pierwszym wykładzie, bez jednego z rozdziałów dotyczących instytucji finansowych(o ile dobrze pamiętam).
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum