Zbliża się termin zapisów na przedmioty specjalnościowe do wyboru... Dzisiaj dowiedziałem się, że jak będzie mało chętnych to przedmiotu nie utworzą (tak jak ze specjalnościami było). Utworzyłem więc ankietę, żeby zobaczyć kto się chce gdzie zapisać...
Dzisiaj zrobiłem mały wywiad na temat tych przedmiotów/prowadzących. Pytałem 3 dziewczyn z 3 roku, jednego gościa z 4 roku, dr Dariusza Wawrzyniaka (tego co jest niby opiekunem naszej specjalności i prowadzi laborkę z SAPa), dr Pawła Hanczara (też prowadzi lab. z SAPa i 'Optymalizacyjne metody wspomagania...' - jeden z przedmiotów do wyboru).
No więc tak:
Optymalizacyjne metody wspomagania planowania działalności przedsiębiorstwa (dr Paweł Hanczar) - dr Hanczar powiedział mniej więcej tak: "Mieliście BO? To ten przedmiot jest 3 razy trudniejszy...więc nie polecam.". Daga też nie poleca Hanczara:D Więc jest to raczej przedmiot dla ambitnych...niekoniecznie do czegoś potrzebny:P
Database Administration/Administrowanie (prof. Owoc) - Wawrzyniak powiedział, że "To raczej strata czasu, bo nie sądzę, żeby to było na jakimś sensownym poziomie..."
Ekonomika informacji (dr Barbara Łukasik-Makowska) - Wawrzyniak powiedział: "O...to fajny przedmiot. A kto to prowadzi? Łukasik-Makowska?....ehh....to nieee". Daga mówiła, że babka jest spoko. EDIT: Teraz zauważyłem, że to ta od PSI:D Ja nie chodzę więc nie wiem jaka ona jest:P
Wywiad sieciowy (dr Małgorzata Sobińska) - Wawrzyniak: "Po zobaczeniu sylabusa: Czyli przedmiot o tym jak korzystać z google?...bez komentarza". Dziewczyny z 3 roku mówiły, że pierdoły, ale luz bo trzeba jakąś prezentacje zrobić i tyle (czyli tak jak na ZW).
Tworzenie aplikacji internetowych (dr Maciej Laska) - dziewczyny z 3 roku i koleś z 4 roku powiedzieli, że jak będzie z panem Laską to spoko... na laborkę nie trzeba będzie chodzić, tylko coś tam zakodować w php(dla gościa z 4 roku były to 2 dni roboty), a oceny z laborki przepisze na wykład.
Technologie pracy grupowej (dr Radosław Wójtowicz) - dziewczyny z 3 roku mówiły, że to pierdoły...ale loozik. Jakąś prezentacje trzeba zrobić i tyle.
Analiza i ocena produktów informatycznych (dr Monika Sitarska) - j.w.
Inżynieria systemów informatycznych - o tym nic nie wiadomo - nie ma sylabusa, ani prowadzącego (wysłałem maila do opiekuna specjalności - prof.Gospodarowicza).
Tak więc moje typy to:
1. Tworzenie aplikacji internetowych.
2. Wywiad sieciowy.
3. Technologie pracy grupowej.
4. Analiza i ocena produktów informatycznych.
Ostatnio zmieniony przez jj09 2011-05-16, 20:34, w caoci zmieniany 2 razy
Moje typy na ten moment to:
* Database Administration(V)
* Wywiad sieciowy(V)
* Tworzenie aplikacji internetowych(VI)
* Technologie pracy grupowej(VI)
Wybór taki, a nie inny, bo w sumie z tych przedmiotów najbardziej konkretne wydają się DA(V) oraz Tworzenie aplikacji internetowych(VI). Jeśli chodzi o pozostałe to po prostu muszę coś dorzucić, żeby zrobić tych 120h
Podejrzewam jednak, że wszystkie przedmioty stoją na podobnym poziomie... domyślcie się jakim
Jeśli jednak, jeśli ktoś chce w określonej dziedzinie w przyszłości pracować to nie może bazować tylko na wiedzy z zajęć. Trzeba samemu wziąć się do roboty
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Ekonomika informacji-wydaje mi się fajne i wartościowe na przyszłość(informacja jako wartość ekonomiczna)
Tworzenie aplikacji internetowych-poprostu fajny bajer, który przyda mi się w nudne dni :)
Technologie pracy grupowej-daje możliwość bycia menadżerem/koordynatorem projektów informatycznych(przynajmniej w teorii)
Analiza i ocena produktów informatycznych-przedmiot wydaje się praktyczny i bardzo przyszłościowy
oskarX, analiza danych jarała mnie przez chwilę. Ale jak ktoś dobrze zauważył...uczelnia daje nam ramkę a my sami dla siebie powinniśmy ją zapełnić a nie opierdalać się w domu przed fejsem, GG, nk i innymi pierdołami.
Ja wybiorę to, co jest dla mnie interesujące, a kryterium "bo łatwo zaliczyć" u mnie nie istnieje ^^
to w zasadzie wszystkie przedmioty wybieralne u nas na UI (poza tą optymalizacją Hanczara) łatwo zaliczyć. Hanczar też pewnie problemów nie robi, znam go z SAPa, ale Daga mówiła że mu coś odwala ostatnio i dużo wymaga, także jak ktoś lubi liczyć w stylu BO to proszę bardzo. Tylko nie wiem czy otworzą ten kurs. Wszystko zależy od chętnych.
Inżynieria systemów informatycznych - tutaj nic nie wiadomo, jeśli ktoś ma jakieś dojście do sylabusu i/lub prowadzącego niech napisze.
Wiek: 37 Doczy: 01 Pa 2009 Posty: 374 Otrzyma 29 piw(a) Skd: Jelenia Góra
Wysany: 2011-05-17, 19:28
UWAGA! Dostałem info od Wawrzyniaka, że Inżynieria systemów informatycznych będzie prowadzona przez kogoś z KISIZ, czyli od Sydney'a więc raczej spoko ludzi...a może sam Sydney będzie to prowadził
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum