moim zdaniem zadanie 13 to odpowiedz a chocby ze slajdów str 57 i jest tam tak:
predykat1 [atrybuty ograniczenia], czyli tworzenie coraz bardziej szczegółowych podzbiorów, czyli odpowiedz a
_________________ Ważniejsze od tego co dajemy jest to, z czego potrafimy zrezygnować.
Moja ściąga z tych 35 pytań - myślę, że najlepsza wersja bo nie zawiera numerów zadań i odpowiedzi A, B, C a pełną treść pytania+odpowiedź. Dodatkowo pytania ułożone są w kolejności alfabetycznej aby szybciej szukać.
Tak na mój gust - ostatnia prezentacja, ostatnia strona. Ustalenia Grupy DBRs. Wnioskowałbym, że grupa ta zajmuje się przyszłością i rozwojem technologii baz danych, może wyznacza jakieś trendy, w którym kierunku to wszystko powinno pójść.
Trudno powiedzieć coś więcej, bo Internet niewiele nt temat mówi, znalazłem tylko kilka zdań o jakiejś konferencji pod hasłem: Claremont Report on DB Research, więc jakby komuś udało się znaleźć coś więcej to podzielcie się
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Go¶æ, pamiÄ™taj jak piszesz
Ostatnio zmieniony przez pit3r 2011-06-10, 09:45, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
wosiuuuu Odpowiedzi juz były, Metody optymalizacji (m.in.):
• Normalizacja bazy danych
• Stosowanie indeksów
• Optymalizacja zapytaÅ„
• Procedury skÅ‚adowane w bazie danych
wosiuuuu, wczesniej podałąm na dwa pytanie odpowiedz strona druga:D
co do administrowania to strona 162 tam masz napisane niestety nie da sie kopiuj wklej;/
Czy ktoś wie jakie są metody optymistyczne bo ja znalazłam tylko tyle
frazy: czytania, kontroli, zapisu
_________________ Ważniejsze od tego co dajemy jest to, z czego potrafimy zrezygnować.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum