Gdybys juz teraz mogł/ła trzepac 4-6tys. Na miesiac (pensja zalezna od wynikow) w rozwijajacym ale bardzo wymagajacym zawodzie. Czy poswieciilbyscie dla takiej pracy studia?
$$$ nigdy za wiele, zgadzam się z tomx2 - będąc przedsiębiorczą osobą kasę można zarabiać równocześnie studiująć, chociaż nie wiem czy aż takie kwoty od razu
Dla mnie jak i pewnie dla wszystkich zależy jeszcze jaka by to miała być praca.
A studia to studia i tyle w temacie!
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
Never! Obrazek
Czas swojej mlodosci oddac za $$$ ?
Nie rozumiem dlaczego uważasz że praca stała nie może iść w parze z młodością... Nie każdy ma hojnych rodziców, a wtedy już nie jest tak fajnie... Poza tym mam wrażenie że studia(nauka,prjekty, zajecia) zabierają więcej czasu niż te standardowe 40 godz. pracy w tygodniu...
Poza tym mam wrażenie że studia(nauka,prjekty, zajecia) zabierają więcej czasu niż te standardowe 40 godz. pracy w tygodniu...
Śmiałbym polemizować... Ale to chyba indywidualna kwestia u każdego studenta (tym bardziej studenta UE! )... Pamiętajcie o Forestowej mądrości: "Praca to przekleństwo klasy pijącej, więc nie pracuj - chyba, że musisz."
BTW. Mocny temat!!
_________________ Świat dzieli się na mądrych i głupich
Lecz głupi są silniejsi w głupocie
Niż mądrzy w swej mądrości
Dlatego głupcy zwyciężają
A mÄ…drzy uciekajÄ…
Nie rozumiem dlaczego uważasz że praca stała nie może iść w parze z młodością... Nie każdy ma hojnych rodziców, a wtedy już nie jest tak fajnie... Poza tym mam wrażenie że studia(nauka,prjekty, zajecia) zabierają więcej czasu niż te standardowe 40 godz. pracy w tygodniu...
Nie musisz miec hojnych rodzicow, zeby dobrze dawac sobie rade. Znam wiele takich osob, ktore radza sobie same , bo rodzicow np. nie mają albo ciezka syt. w rodzinie. I bedzie to dla nich mocna "zaprawa" na dalsze życie.
Oprocz pytania nas spytaj o to samo osoby , ktore juz pracujÄ… jakis czas.
Czy zaczeliby pracowac jeszcze wczesniej i zrezygnowaliby ze studiow?
Ja sam wahałem się czy nie przejsc na zaoczne, zeby miec wiecej czasu na pracę ( szeroko rozumiana ).
Tak czy siak jestem zdania, ze mozna polaczyc prace i studia.
Proponuje zalozyc temat ( zeby nie robic offtopa ) czy studia sÄ… potrzebne i jesli tak to czy sens maja wymagajace kierunki.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum