Moje pytania otwarte:
1. Wytłumacz na czym polega dylemat więźnia.
2. Co to jest strategia kontrbezpieczna
3. Czy każda gra o sumie niezerowej ma punkt równowagi?
4.Wymień przynajmniej 2 kryteria do obliczenia gier z naturą.
Gdzie w gospodarce mozna zastosować dylemat wieznia?
Co to jest pkt. rownowagi w grach dwu i wielosobowych?
Co to sa gry o sumie stałem ?
Czy w grach dwuosobowych mozna zastowac strategie zdominowane i kiedy?
Go¶æ
Wys³any: 2012-01-06, 12:47
Co to jest punkt siodłowy?
agnieszkaosw
Do³±czy³a: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2012-01-06, 12:54
Co to jest punkt siodłowy
Czy wszystkie punkty równowagi w grze dwuosobowej o sumie zerowej są paretooptymalne
Przedstaw macierz gry 2x2 o sumie zerowej i przerób ją na macierz gry o sumie niezerowej
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
2 już wymienione a kolejne 2 to:
Czy równowaga jest zawsze paretooptymalna?
Stwórz grę 2x2 o sumie zerowej i przekształć ja na gre o sumie niezerowej.
co znaczy, że strategia jest zdominowana
napisz przykład macierzy 2x3 wypłat gry o sumie zerowej i przekształć ją tak, aby wypłaty dla gracza B były w wierszach
czy zawsze punkt równowagi należy do paretooptymalnych
jak zdefiniowany jest zbiór rozwiązań negocjacyjnych
Jemu będzie się chciało sprawdzać tyle grup????O.o
agnieszkaosw
Do³±czy³a: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2012-01-11, 14:52
wyniki jutro na "wykładzie", zaliczenie było od 18pkt (na 40),
jeśli ktoś uzyskał z części teoretycznej bądź praktycznej (tej z zadaniami do obliczenia) 0 pkt,ma sesje poprawkową
są też wyjątki, Ci którzy mieli jakiekolwiek punkty z obydwóch części (ale mniej niż 18 łącznie) będą mogli pisać poprawę już w czwartek (19.01) (jeśli poprawią będą mieli wpisaną tę ocene bez 2)
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum