losowalem zestaw tych pytan co dawala na poprawce i mialem : rola operatora selekcji w algorytmach genetycznych , 2 pyt - architektura bazy wiedzy i opisac po 1 zdaniu i 3 pytanie jaki model uczenia wykorzystuje Twoja siec neuronowa - i nie chodzilo o (z nauczycielem/bez nauczyciela) bo dostalem za to 0 pkt. ogolnie mialem 2 pkt na 3 to chciala mnie uwalic ale zaproponowalem jej ocene nizsza z lab kosztem 3 z wykladu wiec obnizyla mi o 1 ocene lab. Ci co nie zdali to moga przyjsc jeszcze we wtorek a dopiero potem poprawkowa sesja.
rola operatora selekcji zapewnia losowosc w gatunku oraz wybiera najlepsze osobniki sklonne do przetrwania - cos w tym stylu a na 2 pyt - to baza wiedzy czyli zbior regul , interfejs uzytkownika czyli okno gdzie zostaja zadawane pytania etc oraz mechanizm wnioskowania . cos w tym stylu;) pisze z glowy ;)
Zna ktos moze odp na pytanie:
Jaka jest roznica we wnioskowaniu w systemie ekspertowym, a systemie z sieciami bayesa?
albo jak sie wnioskuje w przod i w tyl na przykladzie (ja mialem na przykladzie ekspertowego)
Od której ona jest we wtorek i gdzie ją dorwać? :D
_________________ Świat dzieli się na mądrych i głupich
Lecz głupi są silniejsi w głupocie
Niż mądrzy w swej mądrości
Dlatego głupcy zwyciężają
A mÄ…drzy uciekajÄ…
podejrzewam ze w ten wtorek ostatni termin bo nie mowila nic o innych terminach, podejrzewam ze wtedy jest ostatni raz dostepna. Biorac pod uwage jej ostatni humor to moze nie przyjac pozniej
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum