nie, trzeba opisać ;)
są 3 strategie postępowania (my mieliśmy jedną opisać- nadwyżkę zdolności)
-nadwyżka zdolności- graf masz, więc- stosuje się ją, jeżeli przewiduje się rozwój rynku a koszt jednostkowy utrzymania zdolności jest mniejszy niz jednostkowy brak danej pozycji
-niedobór zdolności- stosuje się gdy koszty utrzymywania zdolności są większe od kosztu braku danej pozycji
-zrównoważonego wzrostu w praktyce nie ma
1) Planowanie - ustalanie przyszłych działań w oparciu o narzucone cele
2) Organizowanie - pozyskiwanie zasobów niezbędnych do wykonywania zadań
3) Kierowanie - przydział zadań konkretnym wykonawcom, koordynowanie ich działań oraz motywowanie
4) Kontrolowanie - porównywanie planu z wynikiem
Pytałem się go kiedy wyniki - zebrać jedną osobę (lub max jedną z grupy) i "w poniedziałek po 10:00 w jego pokoju będą wyniki i wpisy". 702Z.
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
Ostatnio zmieniony przez Kenzi 2012-02-10, 14:14, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Niby tak, bo mówił, że to jego konsultację będą, ale niczego sobie obciąć za to info nie dam.
"Mój boże, to Piasek!"
Pytałem się go kiedy wyniki - zebrać jedną osobę (lub max jedną z grupy) i "w poniedziałek po 10:00 w jego pokoju będą wyniki i wpisy". 700-coś w Z.
pytałeś? Przecież on to mówił w czasie zbierania kartek, myślałam że sam z siebie :P
Pytałem się go kiedy wyniki - zebrać jedną osobę (lub max jedną z grupy) i "w poniedziałek po 10:00 w jego pokoju będą wyniki i wpisy". 700-coś w Z.
pytałeś? Przecież on to mówił w czasie zbierania kartek, myślałam że sam z siebie :P
Zapytałem, bo nie mówił :P. Wtedy powtórzył to 8 razy :P. Koleś nie bardzo ogarniał. Żeby tak samo nie ogarniał przy sprawdzaniu, to może do przodu będzie :P.
"Mój boże, to Piasek!"
GRUPA 11:
130859 - 3,0
119515 - 4,0
130966 - 3,0
Kucza Artur - 2,0
Poprawa o godzinie 18:00 w E1, W TĘ ŚRODĘ 15.02.
"Mój boże, to Piasek!"
Na liczenie było coś takiego:
Metoda produkcji A koszty stałe 200.000 koszt wyprodukowania jednego produktu 50
Metoda produkcji B koszty stałe 100.000 koszt wyprodukowania jednego produktu 100
I przy jakiej produkcji opłaca się zastosować metodę A
I zrobić wykresik do tego
1.Dwa Produkty. Koszty Stałe A 200000 zł a zmienne 50, w przypadku B stałe 100000 a zmienne 100. Przy jakiej ilości lepiej produkować wyrób A a kiedy B? Zapisz obliczenia i zinterpretuj graficznie.
2. Jest produkt X, potrzeby są na 80.000, a moce na 100.000, jak sharmonizować popyt ze zdolnościami. Wypisz w odpowiedniej kolejności operacje marketingowe i produkcyjne.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum