Na teraz przypominają mi się pytania 1) o różnicę między kręgiem społecznym a grupą społeczną oraz 2) co charakteryzuje tłum (emocjonalność).... 3) było też o inteligencji (element psychogenny) 4) jak Erikson nazwał początkowe stadium człowieka (zaufanie czy nieufność) 5) było pytanie o pyknika... czym ten typ się charakteryzuje (bodaj towarzyski, radosny, itp) 6) o kontrolę społeczną, od czego zależy (chyba trzeba było dać istnienie sankcji) 7) było pytanie o pracoholika... nie pamiętam o co chodziło 8) miałem też o kulturze dystrybutywnej (czyli cech kultury dla określonej zbiorowości - k. polska, k. kaszubska, k. europejska, itp) 9) która religia miała największy wpływ na rozwój kapitalizmu (protestantyzm) 10) o poziom/styl/sposób życia (nie pamiętam o co, więc nie pomogę) 11) w którymś pytaniu odpowiedzią był bodaj pluralizm kulturowy.... tyle teraz skojarzyłem.... powodzenia
a jakiego typu pytania dawal w zeszly czwartek? i puszczal czy męczył?
Pytania dwojakiego rodzaju były: jedni dostawali coś na zasadzie "Pana zdaniem to...?" a drudzy teoretyczne pytania "Wymień/opisz/wyjaśnij". Ja dostałem np. "Jak Pana zdaniem będzie przebiegać proces globalizacji na świecie i jakie będą jego skutki".
Puszczał raczej bez spiny, a jak nie znałeś odpowiedzi to dawałeś kolejce iść, po czym wracałeś "namyślony" :D Z tych co byli tydzień temu ponoć wszyscy zaliczyli.
Dzięki za info. Ogólnie dobry jestem bo sobie mogłem bez niczego przepisać 4,5 z Politechniki ale ogarnąłem to dopiero po tym jak już napisałem test z socjo a to było za późno. Teraz się muszę bawić.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum