Forum studentów informatyki UE Wrocław Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
prof. J. Sobieska - Karpińska
Autor Wiadomo
milka 

Doczya: 31 Pa 2009
Otrzyma 55 piw(a)
Skd: Wrocław
Wysany: 2012-06-07, 21:16   

ziuters, póki co znamy tylko datę, i rzeczywiście jest to 25 czerwca. Jak tylko się czegoś dowiem to dam znac, chyba że ktoś dowie się wcześniej ;p
Postaw piwo autorowi tego posta

milka 

Otrzyma 55 piw(a)
Wysany: 2012-06-13, 13:22   

Obrona

termin: 25.06 godz. 09.30
sala: 205Z

Jako że czasu coraz mniej i zanim sie zorganizujemy finansowo i przesztrzennie to proponuję składkę 30 zeta. czy wszyscy się zgadzają? proponuję pozostać przy pomyśle zakupu dla promotor kosza ze słodkościami + jakies 2 butelki alkoholu (i to pozostawiam w kwestii panom -> szczegoly dalej :mrgreen: ) oprócz tego 3 bukiety kwiatów (dla każdej osoby z komisji). ewentaualnie, zależy jak będziemy stać z kasą możemy wtedy dokupić jakiś gadżet (ale to się okaże w trakcie robienia zakupów). Kwestia wpłat: na konto do piątku, wiem że to krótki termin, ale jeśli mam się podjąć oraganizacji tego, to muszę załatwić to w ten weekend, bo potem nie bardzo mogę :-| , a bez funduszy nic nie kupię... . I ostatnia już kwestia, proszę przynajmniej dwie osoby, które mają czas w tą sobotę do 15- 16 aby się ze mną wybrały, po to wszystko :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez milka 2012-06-17, 22:35, w caoci zmieniany 1 raz  

ap 

Doczy: 28 Wrz 2009
Otrzyma 9 piw(a)
Skd: Wroc
Wysany: 2012-06-13, 20:42   

milka napisa/a:
proponuję składkę 30 zeta. czy wszyscy się zgadzają?

milka, z całym szacunkiem, ale nie przesadzasz?
myślę że max 10 zł (tak jak ktoś już wcześniej zasugerował) w zupełności wystarczy !
Kupmy Jadwidze jakiś mały symboliczny upominek, mogą być kwiatki... i to wszystko !
pozostali członkowie komisji nie będą mieli za bardzo nic do gadania - info od Dagi, więc po co im coś kupować? mieliśmy seminarium z Jadwigą, ona nas "przygotowała" do obrony i czuwała nad naszymi pracami, więc jej możemy podziękować...

Ludzie nie przesadzajcie z tymi prezentami dla każdego i za wszystko... na PWr nie ma takiej tradycji, każdy wchodzi na 5-7 min, żadnych kwiatów, żadnych prezentów, tylko gratulacje od komisji i po obronie...
Tutaj zwłaszcza że to tylko licencjat, uważam że to przesada. Jeśli ktoś czuje specjalną potrzebę, to proponuję we własnym zakresie robić prezenty.

jj09

Doczy: 01 Pa 2009
Otrzyma 29 piw(a)
Skd: Jelenia Góra
Wysany: 2012-06-13, 22:19   

Też myślę, że 10zł byłoby zdecydowanie wystarczające jak już chcemy szaleć (bo moim zdaniem bukiet kwiatów by wystarczył). No i po co kupować coś ludziom, których będziemy widzieli pierwszy i ostatni raz (mam na myśli komisję)?

milka 

Otrzyma 55 piw(a)
Wysany: 2012-06-14, 08:16   

1. Kwota ta jest wynikiem tego co było zaproponowane na rozmowie konferencyjnej gg, do której ap byłeś dołączony, jednak się nie wypowiedziałeś.jj09 faktycznie, Ty nie mogłeś widzieć przebiegu rozmów, bo nie mam do Ciebie gg.
2. Fakt, pewnie na PWr jest inaczej, ale może nie przenośmy zwyczajów od nas do was i odwrotnie :], gdzie tutaj kwiaty dostawała cała komisja.
3. Prezent ma być tylko dla promotor (o ile można nazwać to prezentem) w podziękowaniu za te półtorej roku. Biorąc pod uwagę np. FiR, który rzucił się z koszem dla każdej osoby z całej trójki komisji (co nawet moim zdaniem jest już przesadą) to wydaje mi się, że u nas jeszcze nie jest tak źle.
4. Kwiaty, od ogółu mogą być, chodziło o to by nie dawać kilku bukietów (w razie jakby grupa wpadała na pomysł, że daje każdy z osobna). Gadżet był pomysłem jednego z kolegów podczas dyskusji i była to luźna propozycja, a nie postanowienie.
5.jj09, ap, fakt, Wy już nie będziecie mieli do czynienia z żadną z tych osób, ale pozostali niekoniecznie...
6. Za 10 zeta kupicie jeden porządny bukiet i trochę zostanie, więc może od razu zrzućmy się po 5-7 zeta, coby się potem nie bawić w zwroty ;] 30 zeta było propozycją wyjściową, ale tak serio to w granicach 20-25 to już chyba nie jest przegięcie (patrz: inne wątki).
7. Podjęłam się organizacji dobrowolnie, bo niestety ale powiedzmy sobie szczerze, że u nas w grupie raczej większość ma na to wylane (z resztą jak ze wszystkim przez trzy lata). Więc jeśli wiecie jak to powinno wyglądać, a jak nie, i nie potrafimy się zgrać, to mogę to pozostawić w waszych rękach do zorganizowania.

Edit: Ostateczna kwota 25 zł, bo taka kwota już wpłynęła, więc żeby było sprawiedliwie dla wszystkich.

ap 

Otrzyma 9 piw(a)
Wysany: 2012-06-15, 12:36   

Jeśli coś ustalaliście to dobrze, ale zauważ że nie wszyscy używają komunikatora GG, do mnie ta konferencja w ogóle nie doszła. Co prawda korzystam z sieci gadu-gadu, stąd mój numer, ale możliwa jest w większości przypadków tylko komunikacja bezpośrednia.

Dowiedziałem się jak to wyglądało u Owoca, bo oni są już po obronie. Prezenty nie miały żadnego wpływu na ocenę, bo dali je po obronie i tylko promotorowi (bo reszta się rozeszła). Broniło się tam 10 osób i złożyli się po 15 zł, kupili zestaw whisky ze szklankami i jeszcze jakiś alkohol. Ale u nich komisja (i promotor) to byli faceci, kwiaty trochę nie pasują.

My możemy kupić piękny bukiet kwiatów dla naszej pani promotor. Jeśli te podziękowania złożymy po obronie, to też nie będzie to miało wpływu na ocenę. A pytania (u Owoca) były łatwe, także nie oczekuję u nas jakiegoś hardcoru, tym bardziej że Daga już co nieco zdradziła…

Jeśli u nas będzie się bronić ok. 10 osób, to co w zasadzie chcesz kupować za 250 ? Dobry bukiet kwiatów to koszt 30-50 zł, a nie wiem czy alkohol dla kobiety to dobry pomysł na prezent. Można do kwiatów dołączyć jakąś zdobioną karteczkę, gdzie wszyscy się podpiszą i sprawa załatwiona, a składka wyniesie 10 zł. Za ok. 100 zł kupisz całą górę kwiatów.

Ludzie nie przesadzajcie, komisja przeprowadza takie obrony możliwe że co roku, dla nich to rutyna. Nawet jeśli spotkacie się z nimi ponownie na II stopniu, to będą was dobrze pamiętać, niezależnie czy kupicie drogie prezenty czy same kwiaty i szczere podziękowania za przygotowanie do obrony…

Na koniec - To że ktoś już wpłacił to nic nie znaczy, pieniądze z twojego konta nie znikną… Jeszcze raz popatrzcie co było u Owoca – 150 zł wystarczyło, a kupowali drogi alko. dla komisji, z czego i tak dali to tylko promotorowi już po obronie, więc reszta tego gestu nawet nie doceniła…

Skarbona 

Doczy: 12 Pa 2009
Otrzyma 14 piw(a)
Wysany: 2012-06-15, 13:56   

Co Daga zdradziła?? :)

ap 

Otrzyma 9 piw(a)
Wysany: 2012-06-15, 21:49   

Skarbona napisa/a:
Co Daga zdradziła?? :)

że to Jadwiga będzie prowadzić rozmowę i tam szefować, reszta ponoć nie będzie robić problemów. Pytania mają dotyczyć pracy i ewentualnie tego czym zajmuje się promotor. Generalnie wszyscy dają dobre oceny żeby na koniec podciągnąć jak się da...
Dowiedziałem się też, że nie wskazane jest dawać prezenty przed obroną (a zwłaszcza i w ogóle przy dziekanie). Ten podobno nie akceptuje prezentów i nie można też przy nim dawać innym. Także pozostaje tylko promotor i to na osobności. Zwracam uwagę, żeby ktoś nie wyskoczył przed obroną i nie zrobił faila już na początku :-P

jj09

Otrzyma 29 piw(a)
Wysany: 2012-06-15, 22:12   

komisji można dać najwyżej ciastka i/lub gazety do czytania, żeby się nie nudzili
prezent dla Jadwigi spoko, tylko napiszcie w koncu ile - moze inni sie wypowiedza? ja dalej uważam że 25zł to przesada...ale jeśli wszyscy tak ustalili to ja tez sie dorzucę

ap 

Otrzyma 9 piw(a)
Wysany: 2012-06-17, 18:40   

Ok, jeśli wam tak zależy i 10 zł to za mało, a 25 zł to za dużo, więc optymalnie wychodzi 15 zł, tak jak u Owoca. U nas też będzie ok 10 osób więc wyjdzie podobna kwota.
Przypominam, że oni kupili, (z resztą jak się potem okazało niepotrzebnie) alkohol dla całej komisji a wyszło tak, że wszystko i tak dali promotorowi na osobności.
Czemu tylko 3 osoby dyskutują? inni nie mają zdania? w takim razie przegłosowane... :-P

dziex 

Doczy: 30 Wrz 2009
Otrzyma 8 piw(a)
Skd: Biała Podlaska
Wysany: 2012-06-17, 20:20   

ap, muszę naprostować to, co piszesz, nie kupowaliśmy dla całej komisji, bo wiadome było od razu, że prodziekan Kowalak nie lubi prezentów, Małachowskiemu nie kupowaliśmy, bo stwierdziliśmy, że niby za co, więc od samego początku w planach był prezent tylko dla promotora, złożyliśmy się po 15 zł, a Łukasz, żeby nie oddawać śmiesznych groszy kupił tyle alkoholu, na ile mu wystarczyło pieniędzy tj. whisky, brandy i jakieś winko, yo

milka 

Otrzyma 55 piw(a)
Wysany: 2012-06-17, 22:36   

Tak jak pisałam wcześniej, ja już się tego nie podejmuję, w tym tygodniu nie mam czasu.
Ostatnio zmieniony przez milka 2012-06-17, 22:40, w caoci zmieniany 1 raz  

jj09

Otrzyma 29 piw(a)
Wysany: 2012-06-17, 22:38   

ale przecież kwiaty można, a nawet trzeba w dniu obrony kupić(?)

milka 

Otrzyma 55 piw(a)
Wysany: 2012-06-17, 22:41   

No to świetnie się składa, pójdziesz zamówić i odebrać w poniedziałek.

jj09

Otrzyma 29 piw(a)
Wysany: 2012-06-17, 22:52   

ale to nie mi ludzie wpłacają kasę na konto...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum
Moesz ciga zaczniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku