Na ostatnich zajęciach prowadzący powiedział, że możemy mieć kartę wzorów, jednak zaznaczył, iż każdy ma mieć taką samą, wcześniej zaakceptowaną przez niego. Dlatego dobrze byłoby takową kartę przygotować i wysłać mu w weekend. Czy ktoś podejmie się tego? I ustalmy też, co chcemy mieć na tej karcie.
Zamieszczam kartę wzorów, w przypadku gdyby były błędy proszę poprawić lun jeśliby brakowało jakiegś wzoru. A i proszę żeby ktoś sprawdził ten wzór dla równania rekurencyjnego II rzędy z suma czy dobrze jest. Jak wszytsko w porządku będzie ok. 18 wysyłam facetowi.
Właśnie mam obawy, że musimy umieć ten dlatego ten wybrałam...no moge dać przekształcony pod spodem, zobaczymy czy odrzuci, bo to jest wzór jak inne i tam przekształcaliśmy tylko że były prostsze...
Zadanie 1. podana funkcja użyteczności i rozkład prawdopodobieństwa x, nalezy stwierdzić czy osoba jest skłonna do ryzyka
Zadanie 2. (lista 8) Negatywna selekcja- stwierdzić czy wyprze produkty konkretnej jakości i jak się ukształtuje cena (podchwytliwe, bo nie wyparło akurat nikogo z rynku)
Zadanie 3. (9 lista) Należało podać równanie optymalizacyjne (jak na BO) z ograniczeniami. Max funkcji, zysku, przy ma wysiłku i do tego ograniczenia. Na koniec wszystko "uliniować" i zapisać że otrzymana f zysku -> max, przy zadanych ograniczeniach (wymienić)
Zadanie 4. (standardowe z listy 10) Podanie równanie rekurencyjne y0 i y1, podać rozwiązanie ogólne i szczegółowe.
Zerówka z tamtego roku.
Sorry, że tak późno, ale przypadkiem przeglądałem notatki i coś takiego zobaczyłem Ku*wa (nie wiem czy można przeklinać, a musiałem ), mogłem się pouczyć i zdać to
Mam nadzieję, że to coś pomoże
AD1. wystarczy sprawdzić czy druga pochodna u > 0 (dlatego nie wiem po co rozkład X, chyba że sprawdzić za pomocą ekwiwalentów pewnych)
AD2. jak nie wyprze pierwszego, to reszty chyba też nie wyprze (tak myślę), więc tylko sprawdzić pierwszy produkt. No i przedział cenowy (cena 1 produktu; średnia cena).
//jakby ktoś mógł to zweryfikować byłoby fajnie xD
Dzięki za info Masjesz
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
2- wartość oczekiwana jak pierwszego nie wyprże to choba masz racje że zadnego
1-pochodne racja, ale nie wiem kiedy stosuje sie te ekwiwalenty, przy nich faktycznie jest rozklad...może ktos wie kiedy ta metoda a kiedy ta?
A mam pytanie do listy 9 takie typowe proste zadanie czy jakies zakrecone?
A prośba ode mnie i kilku osób - zapamiętajcie, proszę, pytania jakie dostaniecie na zerówce :).
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum