10 pytań czysto z prezentacji, typu "wnioskowanie od wewnątrz do zewnątrz do domena" (i tu wymienione 4 nazwy strategii), czy "Innowacja gwarantuje wartość dodaną. Przedsiębiorczość generuje innowację. Jakiej szkoły to domena?" - więc trzeba ogarniać prezentację, ale jak widać bardzo mało tego jest. Pytanie otwarte mieliśmy: "opisz dowolną wybraną szkołę strategiczną, wraz z przykładem jakiejś firmy i pomysłami strategii jakie mogłaby wdrożyć".
Pytanie otwarte za 5 punktów, 10 testowych po 0,5 punku. 6/10 zaliczenie, brak punktów ujemnych, test jednokrotnego wyboru. 30 minut na całość. My mieliśmy grupę B, więc da Wam A. Pewnie niewiele będą się różnić. Nie da się ściągać, ale on pomaga (np. mówi, co masz źle jak mu odpowiednio szybko pracę oddasz :D).
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
Według niego możesz nawet powiedzieć "przykładem będzie firma z branży mleczarskiej, która stosując tę strategię powinna zdecydować się na COŚTAM".
Do tego - pewnie i tak Wam to powie - ważne są też ramy czasowe w przykładach (tzn. jeśli stosujesz daną szkołę strategii to napisz, że powinni to zrealizować szybko, w długim terminie, w tym roku, jak najszybciej itp.).
"Mój boże, to Piasek!"
"Mój boże, to Piasek!"
agnieszkaosw
Doczya: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma 90 piw(a)
Wysany: 2013-03-19, 17:48
Kenzi, Wypełnić tabelkę, którą nam ostatnio dał, tą związaną z modelem 5 sił Portera.
Tylko ktoś mi może powiedzieć, czy on czasami nie mówił, że mamy to zrobić na podstawie jakiegoś konkretnego sektora?
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum