Wysany: 2009-09-28, 13:55 Sprawy organizacyjne po pierwszym dniu.
Rozmawiałem z 'miłą panią ' w dziekanacie i prosiła, żeby zgłosić jej nazwiska starostów oraz e-mail, bądź dane kontaktowe dzięki, którym będzie się z nami mogła skontaktować. Jeśli chodzi o adres mailowy to konto będzie albo na jakimś prywatnym serwerze albo na publicznym, takim 'przyzwoitym' typu gmail, msn, z domeną, a więc obowiązywałby adres informatyka@ue.wroclaw.pl, tak jak wcześniej uzgadnialiśmy. Mówiła ona, że najoptymalniejszym rozwiązaniem jest, kiedy obsługuje go 4 starostów i to oni są odpowiedzialni za przekazywanie informacji całej grupie, toteż przesyłanie wiadomości będzie odbywać się nie poprzez POP3, SMTP ale na stronie www, żeby nie były one pobierane dla jednej osoby. Tylko proszę jeszcze o jeden dzień cierpliwości z tym adresem, pewnie znacie historie, że często listy nie dochodzą, są problemy z załącznikami etc., bądź są błędy, szczególnie jak wykładowca miałby skrzynkę na wp bądź onecie. Dlatego też chcę to usprawnić :)
Kolejna sprawa, musimy wybrać starostów, ja mogę być dla grupy 8, dla 10 - farbowanyanioł, tak więc wstępnie by to wyglądało:
8: Lukaszprzy (Łukasz Przysucha)
9: jeszcze nie wybrany
10: Farbowanyanioł (Beata Słowik)
11: jeszcze nie wybrany
Chyba, że macie jakieś inne propozycje, to zrobimy głosowanie :D
Dobra, spamujcie dalej, kończę! :P
ja jak najbardziej popieram, tylko mam jeszcze taką propozycję żeby starostowie zrobili bazę adresów e-mailowych. wiadomo, nie zawsze będziecie mogli przekazać informację osobiście, a też nie każdy wchodzi na forum, dlatego wysyłanie informacji na maila byłoby najlepszym rozwiązaniem, bo pocztę sprawdza każdy (chyba ;)).
_________________ sin is a full-time job. why I don't get paid, though?
Ja nie jestem starostą grupy 10!!!!!!!!! Ja wiem, że co niektórzy by tego chcieli, ale niestety...
Co do bazy danych kontaktowych to ja stworzyłam, mam już prawie wszystkich zalogowanych tutaj na forum, aczkolwiek mam jedynie numery gadu-gadu, co myślę jest tak samo przydatne jak e-mail. Czekam na dane jeszcze paru osób, a jak skończę to przekażę pełną listę Łukaszowi i on gdzieś to umieści. Najlepiej w ogłoszeniach.
hmm nie wiem czy gg to taki dobry pomysł. wiadomości nie zawsze dochodzą, serwer często pada, a przy niektórych konfiguracjach systemu gg po prostu wykopuje. poza tym niektórzy nie uzywają gg. będę samolubna, ale ja na g wchodzę może raz na tydzień :P a pocztę sprawdzam codziennie.
_________________ sin is a full-time job. why I don't get paid, though?
agnieszkaosw
Doczya: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma 90 piw(a)
a tak widzę że anniselle się coś nie odzywa więc pewnie chciałaby zostać ale wstydzi się powiedzieć
... i że niby ja jestem ogarnięta?
No i tak, wstydzę się, nooo.
Ale tak szczerze mówiąc to najpierw chciałabym się dowiedzieć, co też taki starosta robi? (oprócz obsługiwania skrzynki e-mail)? ;P
_________________ I'd rather be a stone:
standing still, enduring everything
I'd rather be water
so I could rinse away the pain
I'd rather be fire
so I could burn every memory of you
I'd rather be wind
'cause he's dancing with you
it's the wind that has taken you away from me
it's the wind that has taken you away from me
agnieszkaosw
Doczya: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma 90 piw(a)
Wysany: 2009-09-28, 16:17
Jesteś a jak nie jesteś to będziesz "ogarniała". Więc jak się zgadzasz, a widzę ,że nie ma innych ochotników to BĄDŹ naszym starostom
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum