Wys³any: 2009-10-13, 23:43 Angielski, podziaÅ‚ na grupy i ich poziom
Czy ktoś jest zorientowany jak wygląda sprawa podziału na grupy? Teoretycznie miało nie być podziału ze względu na poziom. Widzę jednak, że jest np grupa advanced. Czy została ona utworzona już na początku czy też prowadzący dostosował poziom do tego co prezentują studenci tej grupy? I jak to jest z przepisywaniem się? Czy jest jeszcze na to czas?
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." A. Einstein
ang był na podstawie wyników z matury: 0-40, 40-50,50-60,60-70, 70-80,80-90, 90 ->. Na niemieckim "bardzo" miła Pani mówiła, że (nie ma chu*** we wsi) żebyś się mógł przenieść...że jak ona zobaczy, że nie dajesz sobie rady, to po semestrze MOŻE cię przeniesie do niższej lub wyższej. Więc może podobnie jest na ang.
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
na angielskim podział wygląda inaczej. w mojej grupie są ludzie z wynikiem z matury rozszerzonej 85% i więcej. a co do przeniesienia się, to od nas chyba można tylko uciekać :P
_________________ sin is a full-time job. why I don't get paid, though?
jak byłem przepisywać ocenę z ang, to miła pani powiedziała mi że podział był wg matury i pokazała mi taką fajną rozpiskę ;] a niestety że maturka mi nie poszedła to trafiłem do słabej grupy
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
U mnie, grupa 5 - matura podstawowa na dość dobrym (?) poziomie (pytałem paru osób to 80-96% zakres) oraz ludzie z rozszerzoną ok. 55% - PRE-INTERMEDIATE
Inny znajomy miał rozszerzoną na ok 75-80% - INTERMEDIATE
Inny z kolei miał 90% z rozszerzonej i jest w grupie ADVANCED.
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
Ostatnio zmieniony przez Kenzi 2009-10-14, 21:28, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
dziwne czy nie dziwne, u mnie w gr jest matura rozszerzona od 85% + ludzie z maturą dwujęzyczną cokolwiek to jest :P + ludzie z jakimis mądrymi certyfikatami.
eniłej, cieszcie się z tego pre- i intermediate!! ><"
_________________ sin is a full-time job. why I don't get paid, though?
dziwne czy nie dziwne, u mnie w gr jest matura rozszerzona od 85% + ludzie z maturą dwujęzyczną cokolwiek to jest :P + ludzie z jakimis mądrymi certyfikatami.
eniłej, cieszcie się z tego pre- i intermediate!! ><"
Matura dwujęzyczna to np. wypracowanie na 3 strony na temat taki, że na polskim bym tego nie napisał (np. coś z historii Anglii itp. na podstawie analizy tekstu). Ogólnie przelicznik procentowy jest prosty - wynik_dwujęzycznej * 4/3 = % z matury rozszerzonej (znajomy miał 106,7% z rozszerzonego niemca przez to :O)...
Eniłej... kto ją (dwujęzyczną) pisze nie jest normalny :D.
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
Wys³any: 2009-10-15, 15:12 Re: Angielski, podziaÅ‚ na grupy i ich poziom
pit3r napisa³/a:
I jak to jest z przepisywaniem siÄ™? Czy jest jeszcze na to czas?
Podobno można się przepisywac jeszcze... nie wiem ile z tego prawdy w praktyce. bądź co bądź chcę spróbować :)
w związku z tym pytanie: ma ktoś poziom INTERMEDIATE lub UPPER-INTERMEDIATE z jakimś spoko prowadzącym? możecie podać nazwisko, dzień i godzinę?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum