agnieszkaosw
Do³±czy³a: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2009-10-17, 15:04
a mogę mieć do was prośbę? :) Jakby mi ktoś uzmysłowił jakie są polecenia do tych zadań?
Chciałam poczytać co muszę wiedzieć, ale ciężko jest mi szukać informacji jak nawet nie wiem na jaki temat
Bardzo dziękuję z góry
zad1 obliczyć wyznaczniki
zad2 to samo
zad3 obliczyć pola wielokątów stworzone przez te wektory
zad4 obliczyć pola figur stworzonych przez wektory z zadania (równoległościan, czworościan)
zad5 obliczyć wyznacznik (det -wyznacznik)
zad3.3
1)obliczyć z definicji rząd macierzy
2) obliczyć rząd macierzy, zmieniając je w macierze schodkowe
3) obliczyć rząd macierzy ze względu na p
zad5.3
1) obliczyć
2) sprawdzić czy podane wektory są liniowo niezależne
3) wiemy, że podane wektory są liniowo niezależne, i trzeba sprawdzić czy te z zadania też są
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
Ostatnio zmieniony przez shawnzy 2009-10-17, 15:27, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Odnosze wrażenie, że zaczynam sieczuć jak na Analizie.
Mamy zadania, jak się je robi mamy dojść sami, a na wykładzie w dzień, który mamy oddać listę mamy wykład ;]
_________________ Si dederit homo omnem substantiam domus suae pro dilectione,
quasi nihil despicient eum.
jemu chyba chodziło o robienie listy na zajęciach ;] wiesz jak to u Ryby xD
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
agnieszkaosw
Do³±czy³a: 16 Sie 2009 Posty: 1045 Otrzyma³ 90 piw(a)
Wys³any: 2009-10-20, 23:25
hmnmn czy jak szukam rząd macierzy, to mogę najpierw np z macierzy 4x4 zejść regułą laplace'a do macierzy 3x3 ? i wtedy tam tymi schodkami szukać rzędu?
A tak w ogóle, to zdaniem tych co już macierze mają za sobą ;d jaka książka wam najbardziej ułatwiła życie? Bo ja już chyba drukuje z pdf z 3 różnych i jakoś żadna mi nie przypadła do gustu, zawsze znajde jakoś prościej w necie wytłumaczone ;/
_________________ "You know that I adore all the God's creatures and the metaphors they inspire. But these butterflies have got to be murdered!"
hmnmn czy jak szukam rząd macierzy, to mogę najpierw np z macierzy 4x4 zejść regułą laplace'a do macierzy 3x3 ? i wtedy tam tymi schodkami szukać rzędu?
A tak w ogóle, to zdaniem tych co już macierze mają za sobą ;d jaka książka wam najbardziej ułatwiła życie? Bo ja już chyba drukuje z pdf z 3 różnych i jakoś żadna mi nie przypadła do gustu, zawsze znajde jakoś prościej w necie wytłumaczone ;/
jako że na ii.uniwroc.pl ten materiał by prowadzony inaczej, to ja korzystałem tylko z notatek wykładowcy (w których są tylko dowody twierdzeń), a przykłady były na wykładzie, wikipedii i ogólnie neta ;] Tutaj jest w bardziej prościejszy sposób ;] IMHO Laplace jest tylko do wyznaczników, a schodki to rzędów ;]
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum