"nie umiemy zrobić forum phpbb by przemo w java i chyba nikt w Polsce tego się nie podejmie, ale możesz zainstalować sobie wtyczkę do firefoxa i każda strona przeglądana będzie Ci się odświeżała co x czasu :) "
Po pierwsze takie rozwiązanie jest brzydkie, można je zrobić w jednej linijce w htmlu, bez pakowania się w JS, jest to bezsensowne, ponieważ przeładowuje całą zawartość strony. Jedynym dobrym rozwiązaniem byłby Ajax i doładowywanie do strony jedynie treści nowych postów. Ale nie będzie tego, bo forum to forum, a nie czat.
O ile dobrze rozumiem to... nie możesz być jednocześnie zalogowany na jednym koncie z dwóch różnych komputerów... podejrzewam, że nawet jakbyś spróbował zalogować się z drugiej przeglądarki, to wyloguje Cię z pierwszej po odświeżeniu...
Oczywiście, że NIE można :O. Nawet jak nie zachowuje ciasteczek, to one muszą istnieć, żebyś się zalogował. A wtedy sesja wygasa. Myślisz, że nie da się zbanować MAC'a na takim forum chociażby? :D
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
Wiek: 37 Doczy: 01 Pa 2009 Posty: 374 Otrzyma 29 piw(a) Skd: Jelenia Góra
Wysany: 2010-02-24, 21:17
ale co moge miec zle? na innych forach wszystko dziala dobrze...
zolty [Usunity]
Wysany: 2010-02-24, 21:37
nie mam pojęcia, ja się nie znam na komputerach. ale zdaje się, że wielu informatyków tu mamy to może ktoś ma jakąś koncepcję.
_Mero
Doczy: 13 Pa 2009 Posty: 192 Otrzyma 14 piw(a)
Wysany: 2010-02-25, 00:20
mam ten sam problem w domu, jak się loguję na forum z netbook'a, muszę dwa razu się logować i dopiero potem korzystać z forum ( zaznaczenie ptaszka nic nie daje :P ), za to na PCcie w akademiku działa jak należy :)
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum