Forum studentów informatyki UE WrocÅ‚aw Strona G³ówna

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Wrocław jako miasto
Autor Wiadomo¶æ
the_caroline 
I am not.

Do³±czy³a: 06 Sie 2009
Otrzyma³ 9 piw(a)
Wys³any: 2009-09-04, 12:06   WrocÅ‚aw jako miasto

ahoj :) założyłam ten temat ponieważ nie mam z Wrocławiem zbyt dużo wspólnego jak narazie ;) w sensie miałam okazje bywać i stąd decyzja o studiach właśnie tam, ale z pewnością nie mam wiedzy tak rozległej jak miejscowi ;) dlatego też chciałam mieć wątek w którym mogłabym pytać o różne rzeczy ;D pierwszą rzeczą jest np. pytanie o komunikacje miejską. jak ją oceniacie? czy są miejsca w których można utknąć w korku?

shawnzy 
shw

Do³±czy³: 07 Sie 2009
Otrzyma³ 153 piw(a)
Sk±d: Lewin KÅ‚odzki
Wys³any: 2009-09-04, 12:07   

taaaa, szczególnie tramwajem na ul. komuny paryskiej po 13 i powstańców śląskich "byle dojechać do ronda", potem był spokój :-D chyba że jesteś hardkorem :-P . Zimą pare razy się tramwaje spóźniały popołudniu po 2h ale dało się przeżyć. Ale ogólnie wg mnie komunikacja jest bardzo dobra :)

Postaw piwo autorowi tego posta

Lukaszprzy 
Administrator
Starosta roku

Do³±czy³: 01 Sie 2009
Otrzyma³ 65 piw(a)
Sk±d: WrocÅ‚aw
Wys³any: 2009-09-04, 12:23   

shawzy napisa³/a:
taaaa, szczególnie tramwajem na ul. komuny paryskiej po 13 i powstańców śląskich "byle dojechać do ronda", potem był spokój :-D chyba że jesteś hardkorem :-P . Zimą pare razy się tramwaje spóźniały popołudniu po 2h ale dało się przeżyć. Ale ogólnie wg mnie komunikacja jest bardzo dobra :)

Ale na Powstańców masz wydzielone pasy i w sumie sprawnie odbywa się ruch, jeśli boicie się korków w tamtych obszarach polecam kamery przy Arkadach http://195.140.237.244/view/index.shtml , Komuny Paryskiej i okolic Pułaskiego z Kościuszki nie chcę komentować nawet ... :-/ Aktualnie wszystko elegancko działa, ale remont Grabiszyńskiej + przyszła rozbudowa Strzegomskiej i zamknięcie ronda Regana na Placu Grunwaldzkim przeraża mnie :shock:

shawnzy 
shw

Otrzyma³ 153 piw(a)
Wys³any: 2009-09-04, 12:29   

ja pisałem o podróżowaniu tramwajem ;] na powstanców na przystanku Urząd pracy po południu mozna stać nawet 40 min ;] znam to z własnego doświadczenia :D

Lukaszprzy 
Administrator
Starosta roku

Otrzyma³ 65 piw(a)
Wys³any: 2009-09-04, 12:31   Re:

shawzy napisa³/a:
ja pisałem o podróżowaniu tramwajem ;] na powstanców na przystanku Urząd pracy po południu mozna stać nawet 40 min ;] znam to z własnego doświadczenia :D

Ty lepiej nie marudź teraz, bo to przy Sky Tower, a jak rozpoczną przebudowę Gwiaździstej, Wielkiej i okolic to pozostanie chyba nam z buta transport :-)

shawnzy 
shw

Otrzyma³ 153 piw(a)
Wys³any: 2009-09-04, 12:33   

ja teraz będe mieszkał koło grabiszyńskiej i bede dojeżdzał autobusem pod ue, lub na piechote, wiec jakos sobie dam rade xD

pit3r 
mistrzu

Do³±czy³: 04 Sie 2009
Otrzyma³ 73 piw(a)
Sk±d: Mielec/WrocÅ‚aw
Wys³any: 2009-09-04, 12:33   

wg mnie transport we Wrocławiu jest niezły, ale jak wiadomo zawsze może byc lepiej. Wczoraj np z Muchoboru na FAT zamiast 10, jechałem ponad 40minut z powodu wypadku na Grabiszyńskiej. Ale jazda bez takich 'niespodzianek' nie jest zła. Zwłaszcza tramwajami ;D

Go¶æ, pamiÄ™taj jak piszesz

Lukaszprzy 
Administrator
Starosta roku

Otrzyma³ 65 piw(a)
Wys³any: 2009-09-04, 12:37   

shawzy, to w sumie nie jest najgorzej :-D
pit3r, ale na Klecińskiej były korki ponad 3 km, a wypadek był na Grabiszyńskiej przy cmentarzu :D pół miasta sparaliżowane przez tramwaj :roll:

the_caroline 
I am not.

Otrzyma³ 9 piw(a)
Wys³any: 2009-09-04, 13:09   

eh rzucacie tymi nazwami ulic i już czuję się zagubiona :P
a czy np. z racji rzeki jest cos takiego jak w złej Warszawie? w sensie dobra strona Wrocławia i zła strona Wrocławia? :P

shawnzy 
shw

Otrzyma³ 153 piw(a)
Wys³any: 2009-09-04, 13:11   

hmm mi się wydaje że nie...Kiedyś straszny był Trójkąt (Traugutta, Kościuszki i Pułaskiego), ale juz sie uspokoiło, nawet o 4 rano można spokojnie tamtędy chodzic :)

the_caroline 
I am not.

Otrzyma³ 9 piw(a)
Wys³any: 2009-09-04, 13:22   

podglÄ…d z kamerek mnie wciÄ…gnÄ…Å‚ :lol:
a na przykład takie prozaiczne pytanie - który park jest najfajnieszy? ;D

pit3r 
mistrzu

Otrzyma³ 73 piw(a)
Wys³any: 2009-09-04, 13:41   

the_caroline, na to pytanie wbrew pozorom trudno odpowiedzieć, bo we Wrocławiu jest cała masa parków... ja osobiście bywałem w wielu, ale z nazwy kojarze 2 - może 3. Musisz sama sprawdzić - są gusta i guściki ;D

shawnzy 
shw

Otrzyma³ 153 piw(a)
Wys³any: 2009-09-04, 13:43   

jest park południowy, park północny, park zachodni i park wschodni xD najbliżej (chyba) spod ue to do południowego jest :)

the_caroline 
I am not.

Otrzyma³ 9 piw(a)
Wys³any: 2009-09-04, 13:45   

patrząc sobie na mapę to z mojej Jantarowej chyba najbliżej do Parku Władysława Andersa mam :) ale ja to bym chciała taki duuuży ładny park, żeby na trwie można było siąść i żeby huśtawki były :D:D

pit3r 
mistrzu

Otrzyma³ 73 piw(a)
Wys³any: 2009-09-04, 13:56   

polecam odwiedzić ogród botaniczny, ogród japoński przy Hali Stulecia. Sam osobiście często bywałem w Parku Stanisława Tołpy, gdzie pozbywałem się zeschnietego chleba, karmiąc kaczki w stawie, leżąc do góry brzuchem i gapiąc się w niebo :D <buja w oblokach>
Przy sprzyjającej pogodzie ciężko znaleźć tam wolną ławkę, więc nie pozostaje Ci nic innego jak wylegiwanie się na trawce xD

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych