Szczepanik mówił, że my (gr11) mieliśmy tylko zadania z przeciwnych grup, a reszta (gr.8,9,10) ma mieć zupełnie co innego. Nie wiadomo czy mówił prawdę
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
Ostatnio zmieniony przez shawnzy 2010-01-21, 16:52, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Szczepanik mówił, że my (gr11) ma tylko zadania z przeciwnych grup, a reszta (gr.8,9,10) ma mieć zupełnie co innego. Nie wiadomo czy mówił prawdę
> dzisiaj u nas na poprawie zrobił przeciwne grupy (rozdawał na początku nasze testy [te niezaliczone], a potem zbierając je rozdawał przeciwną grupę), jednak wspomniał, że "my mamy łatwiej, bo mamy praktycznie to samo, a wszystkie inne grupy, te piątkowe, będą miał coś innego".
> dał nam wybór - pisać cały test (żeby zdać trzeba było by mieć 10,5 / 20,5 punktu) lub całość, ale bez zadania z wykresami (wtedy 8 / 15,5 puntu na zaliczenie) - my wybraliśmy większością, że chcemy całość.
> po poprawce można było pójść od razu na jego konsultacje - sprawdzał przy Tobie Twoją pracę i od razu oceniał, z naszej grupy było ok. 20 osób, zajęło mu to ok 1,5 godziny.
> jak się okazało - zaliczenie tak samo jak w przypadku koła - od 10,5. Do tego dodawał lub odejmował po 0,5 punktu za każdego + czy - na zajęciach.
> oceniał cholernie ostro, na ok. 20 osób: 6 osób nie zaliczyło, 2 osoby miały 3,5 [i to przy wyniku 17 i 19 punktów!], reszta 3,0.
> Poprawka "pod koniec stycznia lub na poczÄ…tku lutego w sesji".
_________________ ... Bo spotkać się nie chcę znowu z protestem,
Wracam tam i powiadam, niczym miły facet z gestem:
"Jestem Andrzej!" - wszystko jasne, nie mogłem trafić bardziej:
"Mój boże, to Piasek!"
szczepan przegina nie sadzicie ?? 11 miałą to samo a nam jutro dopier**** taki meksyk ze sie eni pozbieramy !;>
dam sobie reke uciac ze bedzie jeszzcze bardziej przesrane niz sadzimy...
a mi zostało tylko i wylacznie mikro do zaliczenia ! jejuuuu :/
z zadań zamkniętych grupy2 to tak:
1)co się stanie jeśli w monopolu przedsiębiorcy spadną koszty stałe
2)co opisuje koszt krańcowy
3)co przedstawia funkcja cena-zbyt w monopolu
jak sobie przypomnÄ™ ostatnie to dodam
_________________ "Twoja opinia nie ma dla mnie znaczenia, chyba że masz wyższe IQ niż ja." - Walter Bishop, Fringe
z zadań zamkniętych grupy2 to tak:
1)co się stanie jeśli w monopolu przedsiębiorcy spadną koszty stałe
2)co opisuje koszt krańcowy
3)co przedstawia funkcja cena-zbyt w monopolu
Treści zadań otwartych GRUPA II
1. Podany był wzór na Kc (y w tys. szt., K(y) w tys. zł)
i cena 48 zł/szt.
Obliczyć zysk maksymalny, oraz próg zysku i próg produkcji.
2. Narysować uproszczony wykres równowagi cen dla sprzedaży wiecznych piór i
zastosować go do dwóch sytuacji (co się stanie, czy da się przesunąć wykres, jeśli tak, to jak)
a) wzrost cen długopisów i spadek kosztów produkcji
b) wzrost cen atramentu i (chyba) spadek kosztów produkcji
3. Cenowa elastyczność popytu wynosi -1,5. Czy jest elastyczna, oraz co należy zrobić z ceną,
aby wzrósł a) przychód, b) zysk, oczywiście tylko, gdy jest możliwe to sprawdzić. Uzasadnić.
Ludzie jesli ktos jest w stanie rozwiazac te zadanka to napiszcie odpowiedz, napewno wielu osobom to uratuje życie :P btw: mysle ze jednak Szczepan tak tylko powiedzial bysmy sie nie przygotowali tylko z zadan z kola a tak naprawde to nam tez zamieni grupy. Mam nadzieje ze istnieje sprawiedliwosc na tym swiecie !
Ostatnio zmieniony przez shawnzy 2010-01-21, 17:35, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
ej ci co będą mieć jutro poprawke to zapamiętajcie pytania i wrzućcie na forum, bo ja kurde nie podołałem na poprawce dzisiaj może mi da to co wam jutro :P
Wys³any: 2010-01-21, 18:04
Przecież nie powie otwarcie, że da nam to samo. Chce wprowadzić element paniki. Szykujcie gotowce lepiej. yo
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum