Forum studentów informatyki UE WrocÅ‚aw Strona G³ówna

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Jak pisać przejrzyście
Autor Wiadomo¶æ
quver 
Pan Siara

Do³±czy³: 18 Wrz 2009
Otrzyma³ 4 piw(a)
Sk±d: Bresalu - Gleiwitz
  Wys³any: 2010-02-03, 03:07   Jak pisać przejrzyÅ›cie

Czego warto unikać...

:!: Kojojowanki - ten punkt dedykuje Kocurowi za jego post w kolorze bordowym :shock: - czarny tekst naprawdę jest cool, sexy, jazzy i funky. Kolory, a w szczególności czerwony polecam zostawić moderatorom na ich "opierdziele" :mrgreen: .

:!: krótkie posty - posty z serii "xD" lub ";(" zaśmiecają temat, rozumiem, że każdy chce okazać swoje emocje, ale bez sraczki... No i zamiast pisać dwa posty jeden pod drugim, można skorzystać z opcji edytuj.

Z czego warto skorzystać...

:idea: Listy wypunktowane - chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że listę czyta się szybciej od zbitego tekstu.

Przykład:

Gdzie: Fuga mundi
Kiedy: PiÄ…tek 17:00
Cel: Bezgraniczne picie i turlanie kul potocznie zwane bilardem

jest lepsze od

Organizujemy wyjście do Fuga mundi w najbliższy piątek o godzinie 17:00 itd...

:idea: Akapity - każda myśl pisana od nowego akapitu, to fajna sprawa, żeby szybko ogarnąć nawet długi post szczególnie jeżeli w jednym temacie jest do przeczytania np. 25 postów ;)

Cytat z kanału RSS
Cytat:
Dzisiaj dzięki pda.pl trafiłem na bardzo ciekawą aplikację WaveSecure. Aplikacja standardowo pozwala tworzyć kopię zapasową wszystkich danych w naszym Samrtphonie i ta opcja umożliwia również przekopiowanie wszystkich zapisanych informacji z serwera do np. nowego Smartphona. Oczywiście to nie wszystkie możliwości. Jeśli zgubimy swoje cenne urządzenie będziesz mógł: zablokować system, wymusić backup by otrzymać najnowsze dane, uruchomić alarm, usunąć wszystkie...

a można tak:

Cytat:

Dzisiaj dzięki pda.pl trafiłem na bardzo ciekawą aplikację WaveSecure.

Aplikacja standardowo pozwala tworzyć kopię zapasową wszystkich danych w naszym Samrtphonie i ta opcja umożliwia również przekopiowanie wszystkich zapisanych informacji z serwera do np. nowego Smartphona.

Oczywiście to nie wszystkie możliwości. Jeśli zgubimy swoje cenne urządzenie będziesz mógł: zablokować system, wymusić backup by otrzymać najnowsze dane, uruchomić alarm, usunąć wszystkie...

Ps. To taka moja drobna sugestia co by nam się wszystkim, żyło łatwiej i lepiej.
Postaw piwo autorowi tego posta

Wy¶wietl szczegó³y
Kocur 
Tomek:D

Do³±czy³: 23 Wrz 2009
Otrzyma³ 60 piw(a)
Sk±d: WrocÅ‚aw
Wys³any: 2010-02-03, 11:18   

A ja lubię kolorować jeżeli coś ważnego chcę powiedzieć:D
Co do punktów to ok będę tak robił:)
Masz piwko:)

Czy Te oczy mogą kłamać, chyba nie:)