Forum studentów informatyki UE WrocÅ‚aw Strona G³ówna

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
szczęście, miłość etc. ;D
Autor Wiadomo¶æ
maxdiaz 

Do³±czy³: 06 Sie 2009
Otrzyma³ 34 piw(a)
Sk±d: BolesÅ‚awiec
Wys³any: 2010-02-16, 00:24   szczęście, miÅ‚ość etc. ;D

Hah !.
Pokusiło mnie o ten temat.

Jak wy sadzicie .. czy miłość i szczescie samo przyjdzie, czy nalezy tego szukac?? bo niby szczesciu trzeba pomagac.
poza tym... miłość niby sama sie znajdzie ;)? ale siedzac z założonymi rekami w domu przy lapku samo to chyba nie nadejdzie ?
Czasem walczy sie o coś z całych sił ale i tak to nie zdaje egzaminu ;P błędne koło ktore czasami dopada każdego... ;>

Zaciekawiło mnie to bo ostatnio zaglebilem sie w jakis blog i rozpetało sie tam piekło komentarzy ;D i tak mnie zastanawia jak to jest u nas na roku, jakie jest do tego podejscie ;P

Kobiety mile widziane w opinii na ten temat :> ?
Postaw piwo autorowi tego posta

denis 

Otrzyma³ 21 piw(a)
Sk±d: no ze stolca
Wys³any: 2010-02-16, 00:34   

ja mam szczescie w ch*j bo mi zajebali wczoraj telefon i jestem szczesliwy jak nigdy w zyciu :D przyszlo samo, nie szukalem :D

Wy¶wietl szczegó³y
maxdiaz 

Otrzyma³ 34 piw(a)
Wys³any: 2010-02-16, 00:41   

buahaha ;D Cudnie ... ale gdzie Ci go zwędzili ??;>

denis 

Otrzyma³ 21 piw(a)
Sk±d: no ze stolca
Wys³any: 2010-02-16, 00:42   

pod arkadami w bialy dzien, pozdrawiam dresow z wroclawia ;)

tomx2 

Do³±czy³: 08 Pa¼ 2009
Otrzyma³ 19 piw(a)
Sk±d: DW
Wys³any: 2010-02-16, 01:53   

maxdiaz, nie wiem jak szczęście ( je chyba się ma.) , ale miłości nie ma co na siłę szukac. Przychodzi sama :roll: :) :) :)

maxdiaz 

Otrzyma³ 34 piw(a)
Wys³any: 2010-02-16, 02:14   

tomx2, no własnie chodzi mi o opinie, jak kto sądzi.
Wg mnie szukanie miłości, no nie da rady sama przyjdzie ale juz szukanie potencjalnej partnerki.. no to chyba logiczne ;P sama do Ciebie nie przyjdzie .. no ok moze i sie pojawi ale to rzadkosc ;>

De Morgan 
!

Do³±czy³: 02 Pa¼ 2009
Otrzyma³ 45 piw(a)
Sk±d: WrocÅ‚aw
Wys³any: 2010-02-16, 14:37   

Szczęście jest to docenienie tego, co się posiada. Dlatego można nie mieć "nic", a być szczęśliwym.

Miłość do drugiego człowieka jest nierozerwalnie związana z cierpieniem.
Druga osoba może mieć gorszy dzień, jakiś nałóg, skazę na charakterze, a Miłość przezwycięży i taką próbę.
Miłość to pragnienie szczęścia drugiej osoby bardziej, niż swojego szczęścia.

Szukajcie, a znajdziecie Szczęscie.
Doskonalcie się całe życie w Miłości!

maxdiaz 

Otrzyma³ 34 piw(a)
Wys³any: 2010-02-16, 15:39   

oskarX, to wiesz nie jest o mnie ;D ja tylko chcialem rozpaczac dyskusje ;) bo temat wydaje sie byc ciekawy ... ;P

TuruTuru 

Do³±czy³a: 29 Wrz 2009
Otrzyma³ 38 piw(a)
Sk±d: Brzeg Dolny
Wys³any: 2010-02-16, 15:43   

Jeśli chodzi o szczęście to się zgodzę z De Morganem.

Miłości kiedyś sama szukałam na siłę, w końcu przestałam i przyszła sama.

Ale ogólnie rzecz biorąc czuje się nieszczęśliwa. Zamiast cieszyć się z tego co mam, to ja się skupiam na rzeczach których mi brakuje ;p

Miłości sama przyjdzie, ale trzeba jej pomóc w otwarciu `drzwi`. Ze szczęściem to samo trzeba się po prostu otworzyć na świat.

Nie chce mi się bardziej zgłębiać, dlatego tak może trochę niezrozumiale ;p

Kocur 
Tomek:D

Do³±czy³: 23 Wrz 2009
Otrzyma³ 60 piw(a)
Sk±d: WrocÅ‚aw
Wys³any: 2010-02-16, 16:50   

O miłości można dużo pisać. Pewnie jakbym zrobił dłuższy wywód na temat zdobywania dziewczyny czy bycia z nią itd... to pewnie pojechałbym tą "instytucje" przejechałem się na takim czymś już i to bardzo mocno pewnie z czasem się moje zdanie na ten temat zmieni ale mniejsza z tym, nie o to chodzi w temacie, więc tylko powiem że zarównooskarX, jak i De Morgan, mają racje z założonymi rękami na pewno się nic nie zrobi i siedzenie w domu do niczego na pewno nie prowadzi w tych sprawach... wystarczy wychodzić do ludzi, wszędzie można poznać drugą osobę czy to przypadkiem czy przez kogoś ... nawet nie trzeba zbytnio się starać w tzn pierwszej fazie wystarczy dobrze wypaść przed drugą osobą nie dać ciała a jak się da to obrócić to w żart wtedy nie zamykasz sobie drogi powrotnej w niedalekiej przyszłości... potem już wchodzą inne rzeczy w grę takie jak morgan powiedział ale to później jak się bliżej pozna drugą osobę ... Podsumuje to tak miłość i szczęście jeżeli miałbym to utożsamiać to sama nie przyjdzie jeżeli chociaż w minimalnym stopniu się człowiek nie ruszy..... i jak to się mówi zarówno do facetów jak i Kobiet <jesteś jedną/y na milion ... to w takim razie na świecie jest takich Facetów czy Kobiet 6000 tys i gdzieś musi być ta druga połówka więc wystarczy trochę chcieć....

Czy Te oczy mogą kłamać, chyba nie:)

maxdiaz 

Otrzyma³ 34 piw(a)
Wys³any: 2010-02-16, 16:59   

To moze ja teraz zapuszcze swój wywód ;)
Zgadzam sie z Oskarem, DeMorganem i Toba Kocur. Miłość przyjdzie fakt- sama, ale bez drugiej osoby miłosci nie ma. Trzeba do niej wyjsc i zaczac poznawac ludzi jakos z nimi rozmawiac. Wiadomo styl bycia danego osobnika nie podpasuje kazdej dziewczynie ale zawsze znajdzie sie jakas druga ktora akurat bedzie myslala o kims " O!. to jest ten facet, On mi sie podoba" i wtedy jakos to pojdzie.
Ale w sumie nie zgodze sie w jednym z Oskarem.
Dziewczyna fakt, ładnie sie ubierze wymaluje..ale i One nie czekaja. Widza to swoje "ciachooooo" i atakuja faceta ;) jednej pojdzie to lepiej inna dostanie delikatnego kosza od chłopaka ( brak zainteresowania) i tyle ;DDD

Isiek121 

Do³±czy³: 15 Wrz 2009
Otrzyma³ 11 piw(a)
Sk±d: Ostrów Wlkp.
Wys³any: 2010-02-17, 09:34   

Styl danego zawodnika nie jest przeszkodą! Ile razy słyszało się na początku znajomości od swojej przyszłej dziewczyny że nie mogłaby być z kimś takim jak ja;P

Też "danie ciała" przy pierwszym spotkaniu nie jest zamknięciem furtki, najważniejsze by nie być obojętnym, reszta jest do naprawienia. Od nienawiści tylko krok do miłości;P

Wracając bardziej do tematu szczęścia i miłości. Osobiście uważam, że nie są ze sobą nierozerwalnie związane. Oczywistym jest, że można być nieszczęśliwym będąc zakochanym, ale też w drugą stronę, czy ktoś komuś zabrania bycia szczęśliwym bez miłości?

Jak dla mnie nie ma co forsować. Oczywiście, siedzenie przed komputerem to patologia, ale chodzenie na imprezy i wychodzenie do ludzi to jeszcze nie szukanie "tej jedynej". Miłość musi sama się pojawić, wymymlać, przeczochrać moszne i sprawić by zębów z opadniętej szczęki trzeba było szukać po okolicy jeszcze przez miesiąc. Jeśli nie poczujemy przy pierwszym spotkaniu, że serce zatrzymało nam się gdzieś w okolicach trzustki, to choćbym nie wiem jak się silił to i tak nie wyczaruje z tej dziewczyny kobietę, z którą chciałbym spędzić resztę dni, niezależnie od okoliczności.

A koniec końców, i tak nigdy nie będzie pewności, czy tego, co teraz nazywamy miłością za jakiś czas nie uznamy tylko za zauroczenie. Wiąże się to z odpowiedzią na pytanie, czy miłość jest jedna, niezastąpiona i wspaniale romantyczna, czy też jest wiele, ciutek drobniejszych miłostek, inaczej niż mieli w nawyku opisywać poeci. Jeśli druga opcja - to ja kocham wszystkie kobiety. Jeśli pierwsza? To nigdy nie masz pewności, że to uczucie jest właśnie miłością, bo nigdy wcześniej miłości nie poznałeś i nie możesz wiedzieć czy gdzieś za rogiem nie czai się jakieś potężniejsze uczucie...

Można się nad tym zastnawiać. Nad powiązaniem miłości ze szczęściem i nad tym, czy bez jednego istnieje drugie. Można nad tym główkować całe życie i zapisywać strony na forum.

Lub po prostu można się zakochać, i być szczęśliwym;)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: